Windstille sloteditie Twiskemolenloop

De laatste Twiskemolenloop van dit seizoen werd vanmorgen gelopen. Nico Hemelaar van de organisatie blikt terug “We begonnen met de mooie Jubileumloop in september. Daarna hebben we een paar keer slecht weer gehad, veel regen en wind. Maarja, een Twiskemolenloop staat ook bekend als een strijd tegen de elementen. We sluiten af met een windstille editie met 416 deelnemers aan de start”.

Vrijwilligers
Een vereniging kan zonder vrijwilligers bijna niet bestaan. Zeker bij een evenement als de Twiskemolenloop zijn er veel vrijwilligers op de been. Wat beweegt deze mensen om op hun vrije zondag in weer en wind te komen helpen? Roy (36) uit Oostzaan vertelt “Ik vind het leuk om te doen. Mijn taak is om voor de lopers van de 5km uit te fietsen. Daarna haal ik de snelste dame van de 21km op uit de polder en begeleid haar naar de finish. Dat vind ik best een eer. Ik tast altijd even af of ze willen praten. Die van laatst had nog opvallend veel lucht. Zij liep dan ook een parcoursrecord”.

Agaath (62) uit Landsmeer is achter de bar te vinden. Zij geniet van de interactie met de lopers. “Al die sportieve mensen, ik vind dat leuk. Vooral als ze terug komen, dan vraag ik altijd hoe het is gegaan. Dan hoor je hun verhalen aan. De één vond het tegenvallen, de ander komt blij terug.”

Ellen (51) uit Landsmeer staat bij de seizoenskaarten. Daar komen de lopers hun startnummers halen die vooraf een seizoenskaart hebben gekocht voor de vijf lopen. “Omdat hier telkens dezelfde mensen komen, leer je ze ook kennen. Van sommigen weet ik de naam al als ik ze zie aankomen.”

Fanatieke jongens
Bij de finish wachten een paar lopers uit Assendelft hun maatjes op. Ab Saddouki (49) vertelt “Wij zijn een stel fanatieke jongens, we trainen zo’n drie keer per week. Onze loopgroep bestaat nu drie jaar, we wonen allemaal bij elkaar in de buurt.” Op de vraag hoe hun loopgroep heet antwoord hij “We hebben eigenlijk nog geen naam voor onze groep!”

De Amsterdamse Karlijn Stalenhoef (26) is wederom de snelste dame op de 16 km, net als in februari van dit jaar. Dit keer snoept zij nog eens 3 minuten van haar eigen tijd af en finisht op 1.13 uur. Op de vraag of zij altijd zo snel loopt antwoord zij met een lach: “Alleen als ik zin heb!”

De snelste dame op de 21km komt binnen in een tijd van 1.42. Het is Kim Petit: “Ik kom uit Maastricht, maar tegenwoordig woon ik in Amsterdam”. Zij traint voor een Iron Man, dat is een triatlon. Roy heeft zijn fiets neergezet en wacht haar op bij de finish om haar te feliciteren. Kim “Ik was erg blij met Roy, hij heeft me heel goed geholpen door de weg voor me vrij te maken.”

Verslag 7 februari 2016

Verslag 15 november 2015

Verslag Twiskemolenloop 1 maart 2015

No Replies to "Windstille sloteditie Twiskemolenloop"


    Got something to say?

    Some html is OK