Crosscompetitie 2024

Zaterdag 9 maart 2024 organiseert AC Waterland de finalewedstrijd in de crosscompetitie 2023-2024 voor pupillen A/B/C/mini, jongens/meisjes U13 t/m U16 en mannen/vrouwen U20/U18. Op de finale jeugdcrosscompetitie van de regio’s 1 t/m 5 is het Wedstrijdreglement van de Atletiekunie versie 2023-2024 van toepassing, tenzij daarvan in het crosscompetitiereglement uitdrukkelijk wordt afgeweken.

Aanvang De wedstrijd begint om 12.00 uur. De startnummers kunnen vanaf 11.00 uur afgehaald worden op het wedstrijdsecretariaat nabij de start.

Parcours De cross wordt gehouden in recreatiegebied Het Twiske, ten noorden van Amsterdam. Het heuvelachtige parcours is voornamelijk onverhard. De start en finish bevinden zich nabij de Zanddijk / Zorgboerderij De Marsen.

Bereikbaarheid Het parcours is per auto makkelijk te bereiken via de A8. (Amsterdam -Zaandam). Navigatie-adres: Pikpotweg 2 te Landsmeer.

LET OP In het Twiske betaalt u een vergoeding voor het parkeren van uw auto. Voor de eerste 3 uur betaalt u € 3,50. Een dagkaart (parkeren meer dan 3 uur) kost € 6,00. Het is mogelijk te betalen via de QR-code op de parkeerkaart. Daarnaast worden in de cateringtent uitrijkaarten (dagkaarten) verkocht.

Bereikbaarheid per openbaar vervoer: Vanuit metro / busstation Amsterdam Noord kunt u bus 319 (EBS) nemen tot halte Landsmeer vogelwikkestraat. Vanaf daar is het nog ca 15 minuten lopen tot de start. Voor de vertrektijden kunt u kijken op https://9292.nl/.

Algemeen Er zullen er een aantal mobiele toilet-units staan nabij de start. In Het Twiske is geen douche- of kleedgelegenheid. Bij de start heeft AC Waterland een cateringtent aanwezig met koffie, thee, soep en broodjes.

Inschrijven De finale van de jeugdcrosscompetitie is alleen toegankelijk voor deelname voor de geplaatste finalisten. Controleer hier wie zich heeft geplaatst voor de finale. Inschrijvingen dienen te geschieden middels een A-formulier (http://www.tigch.nl/cross/20232024/inschrijfformulier.xlsx) en via wedstrijdsecretariaat van de inschrijvende vereniging. Het inschrijfgeld per deelnemer bedraagt €6,00. Inschrijven kan tot en met vrijdag 1 maart 2024.

Clubtenue De deelnemers dienen te starten in clubtenue. het verkleinen van het startnummer en het wegvouwen van de barcode is niet toegestaan. Ook het gebruik van startnummerbanden is niet toegestaan.

Prijsuitreiking De wedstrijd begint om 12.00 uur (startnummers ophalen vanaf 11.00 uur). Zie hieronder voor de tijden van de prijsuitreiking.

Uitslagen De volledige uitslagen zullen z.s.m. na de wedstrijd op http://www.tigch.nl/cross/20232024/index.htm worden geplaatst.

Meer over crosswedstrijden

In de winter worden er buiten op de baan geen wedstrijden meer gehouden, de enige wedstrijden die dan nog buiten gehouden worden zijn de crosswedstrijden.

Crosswedstrijden zijn hardloopwedstrijden in de natuur, dus voornamelijk over gras en zand, en meestal ook nog op heuvelig terrein.

De afstand van de cross varieert van 600 meter voor de allerjongsten tot maximaal 1500 meter voor de oudste pupillen. De oudste junioren lopen maximaal 5000 meter.

Bij de cross zijn er drie voorrondes waaraan iedereen kan meedoen en er is daarna een finale. Bij een goed individueel resultaat mag je aan de finale meedoen. Voorwaarde is wel dat je aan ten minste twee van de drie wedstrijden hebt meegedaan. Doen er minimaal drie atleten van jouw vereniging mee in jouw leeftijdscategorie? Dan kan je je ook als ploeg plaatsen voor de finale. Lees hier meer over de crosscompetitie.