Verslagen

Laatste indoortraining van seizoen 2023/24

Dinsdag 12 maart 2024 was de laatste indoortraining voor de junioren en senioren baanatletiek van AC Waterland van dit winterseizoen. In de indoorhal in Assendelft traint deze groep van november t/m maart elke tweede dinsdag van de maand. Er wordt vooral gefocust op sprint, hoogspringen en verspringen (onderdelen die buiten minder goed te beoefenen in de winterperiode), ter voorbereiding op het baanseizoen. 

Voor dit laatste trainingsmoment is een onderlinge wedstrijd georganiseerd, waaraan al onze atleten konden meedoen. Onder leiding van trainers Ilja, Jasper en Rianne en met behulp van een aantal ouders, hebben we een gezellige onderlinge wedstrijd neergezet. Atleten waren erg fanatiek en ook enthousiast voor elkaar gedurende de wedstrijd. Dit resulteerde in een aantal mooie momenten en positief verrassende resultaten.

We willen graag nogmaals alle ouders bedanken die zich dit winterseizoen beschikbaar hebben gesteld om atleten van/naar de indoorhal te rijden en ons deze laatste indoortraining hebben ondersteund met het jureren. Uitslagen van deze onderlinge wedstrijd zijn hier te vinden. Op de bijgaande foto zijn de trainers en een groot deel van onze atleten baanatletiek te zien.

Finale crosswedstrijd 9 maart 2024

Lokale Omroep Landsmeer

De Lokale Omroep Landsmeer was ter plaatse om verslag te doen van de finale van de Crosscompetitie 2024. Kijk de mooie video, inclusief oude beelden én schitterende opnamen geschoten vanuit een drone, op de LOL-website!

Verslag

Lopers uit de regio midden-Nederland in de leeftijd van 10 tot 20 jaar konden zich tijdens de finalewedstrijd van de crosscompetitie jeugdatletiek, uitleven op het geaccidenteerde, onverharde parcours van recreatiegebied Twiskepolder. En zoals een van de deelneemsters vertelde “best wel zwaar, vooral de stenen afdaling is met spikes moeilijk te nemen”.

Er werden veel vrijwilligers ingeschakeld (wedstrijdbegeleiders, spreekstalmeesters, kantinemedewerkers enzovoort) om de ongeveer 1200 wedstrijdlopers en hun fans een mooie en sportieve middag te bezorgen. Het weer werkte in ieder geval mee. Bekijk de foto’s voor een sfeerimpressie.

Crosswedstrijd groot succes

ACW had het genoegen om de eerste crosswedstrijd van het seizoen bij ons op de Zanddijk te mogen organiseren, en dat op een heerlijk zonnige zaterdag (19 november 2022). Het was wel wat fris, maar dat hield de vele atleten niet tegen. In tegendeel. Met ruim 1000 aanmeldingen is het een van de grootste jeugdevenementen bij ACW tot nu toe. Meer dan 800 lopers bereikten de finish: heel veel blije, moegestreden kinderen.

Een groot aantal vrijwilligers heeft de organisatie van dit evenement mogelijk gemaakt. De catering was voor 8 uur ‘s ochtends al in de weer om voor koffie, broodjes en erwtensoep te zorgen, om 9 uur werd op de Zanddijk het parcours uitgezet, waar wedstrijdbegeleiders, EHBO’ers, starters en de spreekstalmeester al klaarstonden. Om 12 uur kon de wedstrijd beginnen. In vier uur crossplezier werden 18 verschillende wedstrijden gelopen. Voor 17 uur was het terrein weer netjes opgeruimd. Grote dank aan alle vrijwilligers die dit festijn mogelijk hebben gemaakt!

Lees en bekijk ook het verslag van onze Lokale Omroep Landsmeer, die met twee verslaggevers ter plekke waren. En bekijk de uitslagen.

We mogen weer naar atletiek!!!

Door Maroh (pupillen)

Tekening van Bobby

Gisteren, op donderdag 30 april 2020, hebben we voor het eerst weer gesport bij ACW!
Na een maand niet op de club zijn, was dat best raar! We hielden 1,5 meter afstand van de trainers, dat was nieuw.
Gelukkig hebben we wel leuke dingen gedaan zoals balwerpen en het bospaadje.
Maar het gaat denk ik nog wel een paar weken zo dus je zou eraan moeten wennen, ik hoop dat we weer snel minder afstand tot de trainers kunnen houden.
Het is erg leuk om weer te sporten!
Het is wel slim gedaan met de pupillen en de junioren en alle andere leden. Ik vind het ook leuk dat ik alle kinderen en juffen en meesters weer zag, ik vind het ook grappig om via het zwembad naar huis te gaan. Dan is het niet nodig om dicht langs elkaar te komen en gaan.
Ik was erg blij dat we weer naar AC Waterland mogen, en hoop dat het nooit meer zo zal gaan, want atletiek is bij jullie heel erg leuk.

 

Verslag atletiekwedstrijd in Edam

Door Julia Pessel

Hallo, ik ben Julia en ik ben 9 jaar. Ik zit op atletiek in de pupillen A1. Op 15 juni waren er atletiekwedstrijden in Edam, waar ik ook aan mee heb gedaan. Mijn onderdelen waren 60 meter sprint, verspringen, kogelstoten en de 1000 meter. Het ging heel goed. Ik heb niet gewonnen, maar ik heb wel allemaal PR’s gehaald. Er zijn heel veel mensen komen kijken. Mijn familie was er ook om mij aan te moedigen. Vooral bij de 1000 meter hebben zij heel erg aangemoedigd. Dat had ik ook wel nodig, want het was heel zwaar.
Ik vond het heel erg leuk om aan de wedstrijden mee te doen, omdat het heel leuk is om mee te maken.

Op de foto links Suze Tijssens en rechts Julia Pessel. Na een hele natte nacht gelukkig tijdens de wedstrijd goed weer. Je kon nog wel zwemmen in de kogelbak!

Ik zou ook op atletiek gaan als ik jou was. Voor meer uitslagen.

AC Waterland: niet kapot te krijgen. Verslag 18 mei 2019

Door Erik (de vader van Kees)

Zaterdag 18 mei 2019 stond de tweede competitiewedstrijd op het programma in het zonnige Purmerend. AC Waterland was er natuurlijk bij met een hele hoop fanatieke jongelui die er allemaal heel erg veel zin in hadden.

Mijn zoon Kees en ook zijn twee goede vrienden, Mathias en Tycho, waren van de partij. Met zijn drieën vertegenwoordigde ze de B-pupillen van AC Waterland. De jongens hadden het vanaf het begin al super gezellig met elkaar en met de andere jongens en meisjes van AC Waterland. De hele tijd rennen, voetballen, ijsjes eten, even uitpuffen, en dan weer rennen…

En, dan natuurlijk tussen het spelen door fanatiek aan de bak, want er stonden maar liefst vier onderdelen op het programma: verspringen, balwerpen, 40 meter sprint en het koningsnummer, de 1000 meter. Ik dacht dat door al dat geren, en de heerlijke koude ijsjes er niet veel energie meer in zat, maar blijkbaar had ik het bij het verkeerde eind. De jongens gingen als een malle, en bij elk onderdeel sneuvelde persoonlijke records. In totaal wel negen (van de twaalf)! Ze waren in bloedvorm en er was geen enkel teken van vermoeidheid. Nou ja, die 1000 meter was dan toch wel weer wat lang.
We gingen met een goed gevoel, na een fijne dag weer richting huis. Toch wel moe, maar zo voldaan. Wat een heerlijke sport- en speeldag.

Verslag Meerkamp AV Castricum (13 april 2019)

Door Tibbe & Joost van der Heijden

Zaterdagochtend 13 april rond de klok van 11 uur knalde het pistool voor de vier jongens pupillen C estafette. De voorjaarszon zorgde voor een mooie start van de eerste wedstrijd van het jaar. Tibbe, Jim, Vigo en Siem hadden nog maar nauwelijks warmgelopen. Gelukkig werd het stokje goed van hand tot hand overgedragen. De finish werd gehaald en de eerste pr werd bijgeschreven voor AC Waterland.

Gedurende het meerkamptoernooi doorliepen de jongens de onderdelen 60 m sprint, verspringen en balwerpen. Hierbij sneuvelde diverse pr’s. (Goed gedaan jongens!) Het toernooi werd afgesloten met het onderdeel 600 m hardlopen. Tibbe was lekker op dreef en haalde een mooie derde plek binnen.
Voldaan van alle onderdelen en met een medaille op zak – en een zakje snoep als beloning – reden we weer terug naar Landsmeer.

Graag wil ik iedereen bedanken voor de leuke dag. Tot de volgende wedstrijd.

 

 

Verslag Clubkampioenschappen ACW 14 oktober 2018

Door Annemiek van der Kloet

Het was voor mijn zoon Jim, net als voor sommige andere pupillen, de eerste keer dat hij meedeed aan de clubkampioenschappen van ACW. Hij heeft wel al wat wedstrijdervaring opgedaan bij de competitie in het voorjaar. Dat was ook elke keer erg leuk, waarbij het prachtige weer steeds zeker heeft geholpen. Deze zondag was het ook weer fantastisch weer! En dat voor oktober.

Vanaf 10 uur konden de startnummers worden opgehaald. Om half elf begon het eerste onderdeel. Voor de mini-pupillen en de C-pupillen was dit het kogelstoten. Ik denk dat dit voor alle deelnemers ook de eerste keer was dat dit tijdens een wedstrijd werd gedaan. Dus iedereen heeft een persoonlijk record behaald. Hoera! Ik mocht ook even voelen hoe zwaar de kogel was. Dat is nog best een gewicht. Ik was dan ook onder de indruk van de afstanden die werden gegooid! Bij de meisjes heeft Isa van de mini-pupillen 6.22 m. gegooid en bij de jongens gooide Jordy (C-pupil) het verst met 6.34 m.
Na het kogelstoten gingen ze door naar de 40 meter sprint. Er waren twee series en ze gingen allemaal als een speer! Jim mocht als mini-pupil meedoen in de tweede serie en daardoor kon hij zich mooi optrekken aan de anderen, waardoor hij ook een p.r. liep. Ze hebben alles gegeven. Jordy had de snelste tijd met 7.6 s. en Sofie was het snelste meisje met 7.8 s.
Op naar het volgende onderdeel. Verspringen! Iedereen kreeg drie pogingen. Na de eerste poging kregen alle kinderen tips van meester Jasper om bij de volgende sprong nog verder te komen. Bij sommigen hielp dit, bij anderen ging de tip er waarschijnlijk bij het andere oor weer uit… Sofie sprong het verst van de meiden met 2.74 m. en Kees sprong wel 2.79 m. Sofie was de enige C-pupil bij de meisjes. Het zou leuk zijn als er de volgende keer andere meiden zijn die het tegen Sofie durven op te nemen!

Daarna was er even tijd voor een broodje en wat drinken. Een beetje uitgerust gingen we met zijn allen naar het balwerpen. Dat was nog best spannend. Kees gooide twee keer heel ver, maar net buiten het veld. Gelukkig gooide hij de derde keer net binnen de lijnen en kwam hij terecht op 24.97 m! Sofie gooide 15.33 m. en kwam daarmee het verst bij de meiden.
Het laatste onderdeel van de meerkamp was het hoogspringen. Ik was erg benieuwd hoe dit zou gaan, want zo vaak hebben ze dit nog niet geoefend. Maar het viel me honderd procent mee. Het is toch best een onnatuurlijke beweging die gemaakt moet worden om alleen al op de mat te belanden. Maar de meesten deden het al best professioneel! En een enkeling haalde ook nog 75 cm. met haar eigen techniek. Jim vond het vooral heel leuk, zoals Jim eigenlijk (bijna) alles wel leuk vindt. Kees redde het zelfs om 1 m. te springen en Sofie kwam tot 85 cm. Maar ook Tibbe en Matthias sprongen 90 cm. Ik vind sowieso dat iedereen het heel goed heeft gedaan!

Ten slotte volgde alleen nog de 600 m. voor de mini’s en de C-pupillen. Jim had verteld dat hij rustig zou beginnen en daarna zou versnellen. Nou, daar was inderdaad niks aan gelogen! Hij wachtte heel lief op Jasmine en liep het eerste rondje rustig met haar mee. Tot hij later bedacht (met wat goedbedoelde aanmoediging van zijn moeder!) dat hij nu toch maar wat sneller moest gaan lopen. Het lukte hem toch nog wat kinderen (eentje eigenlijk) in te halen. Helaas viel Jelte en kon hij de 600 m. niet afmaken. Volgende keer beter, Jelte! Wederom was Kees de snelste met 2:31.2 en Sofie bij de meiden met 2:39.6.
Het was een fantastische dag en heel goed georganiseerd. Ik hoop dat er tijdens de competitiewedstrijden ook meer kinderen mee gaan doen. Dat is ook heel erg leuk en gezellig! En als ik me niet vergis zijn Tibbe, Jim en Jelte in 2019 C-pupillen. Als er dan nog eentje bij komt kunnen ze ook de estafette lopen! Het clubrecord voor de 4×40 m. estafette is namelijk nog vacant!

Verslag Trainingen Indoor 13 november 2018

Junioren AC Waterland trainen indoor

Door Rianne Klooster

Dinsdag 13 november 2018 bezochten de junioren van AC Waterland voor de eerste keer de indoor atletiekhal in Assendelft. Onder leiding van de trainers Peter, Didi en Rianne werd de eerste indoortraining van het winterseizoen afgelegd. In de hal naast de atletiekbaan van AV Lycurgus werd getraind op sprint, verspringen en hoogspringen. Gedurende het winterseizoen zal elke 2e dinsdag van de maand indoor worden getraind. In combinatie met de reguliere baantraining in het sportpark bij ACW hopen we ons zo goed voor te bereiden op het baanseizoen 2019. Op de bijgaande foto’s zie je een impressie van de training in de hal.