Wedstrijden & loopevenementen

Trainingslopen Road2Rotterdam

In aanloop naar de NN Marathon Rotterdam worden er door heel Nederland trainingslopen georganiseerd. Voor de regio Amsterdam is de organisatie in handen van AC Waterland.

Het doel van de trainingslopen is om je als deelnemer optimaal voor te bereiden op het succesvol lopen van de NN Marathon Rotterdam. Daarnaast geven de trainingslopen je de kans om de noodzakelijke, lange duurlopen gezamenlijk te lopen.

Gegarandeerd altijd na-inschrijven

Als de voorinschrijving voor de Road2Rotterdam Trainingslopen via het inschrijfformulier gesloten is, kun je je gegarandeerd altijd na-inschrijven op de atletiekbaan van AC Waterland.

Programma

Het programma van de Road2Rotterdam Trainingslopen bestaat uit een serie van vier trainingslopen over 20, 25, 30 en 35 km.

Dit zijn de data van de trainingslopen:

  • zaterdag 12 januari 2019 (10.00 uur – 20 kilometer)
  • zaterdag 2 februari 2019 (10:00 uur – 25 kilometer)
  • zaterdag 23 februari 2019 (10:00 uur – 30 kilometer)
  • zaterdag 16 maart 2019 (10.00 uur – 30/35 kilometer)

AC Waterland beschikt over de nodige faciliteiten w.o. een atletiekbaan, kantine, kleedruimtes en douches. Het fraaie parcours gaat door het mooie Twiske, het natuurgebied net boven Amsterdam. Vanaf de Amsterdamse Ring A10 ben je binnen enkele minuten bij de gratis parkeergelegenheid van het sportpark. Ook per openbaar vervoer (bus en metro) zijn goede en snelle verbindingen met o.a. Amsterdam C.S. Klik hier voor de routeinformatie.

Deelnemers kunnen zich aansluiten bij een groep die wordt aangevoerd door ervaren en goed herkenbare tempomakers (pacers). Uitgangspunt hierbij zijn de vijf-kilometertijden, die beginnen bij 22:30 minuten (4:30 min/km) en vervolgens oplopen tot 32.30 minuten (6:30 min.per km). Je kunt je aansluiten bij een tempogroep die de gewenste persoonlijke marathon-streeftijd het dichtst benadert. De pacers fungeren tevens als vraagbaak en aanspreekpunt voor de lopers.

Op elk vijf-kilometerpunt is water en sportdrank beschikbaar, op de 25- en 30-kilometerpassages tevens stukjes banaan. Bij de finish thee en een halve banaan, precies zoals bij de Marathon Rotterdam. Inschrijven kan op de dag van de loop in de kantine van AC Waterland.

Contact over Road 2 Rotterdam: Annelijn van Amsterdam en Jennecke Stradmeijer (evenementen@acwaterland.nl)