Oud papier

AC Waterland haalt al sinds 1969 in heel Landsmeer oud papier op. Met de opbrengsten van dit papier wordt de aanschaf van atletiekmaterialen en het onderhoud aan onze faciliteiten (zoals de atletiekbaan) ondersteund.

Goed voor het milieu. Goed voor de club.

Op elke derde en vierde zaterdag van de maand (behalve in de zomervakantie) vertrekt er om half negen uur een groep ACW-vrijwilligers vanaf het parkeerterrein bij het sportpark. Samen met de grote ophaalwagens weten zij in 3 tot 4 uur al het oud papier dat in Landsmeer klaarstaat te verzamelen.

Schema 2023

Ten oosten van het Lint(zonder het Lint) Ten westen van het Lint(incl. het Lint zelf)
21 januari28 januari
18 februari25 februari
18 maart25 maart
15 april22 april
20 mei27 mei
17 juni24 juni
15 juli22 juli
niet in augustusniet in augustus
16 september23 september
21 oktober28 oktober
18 november25 november
16 december23 december

Wij zijn erg blij met al het oude papier dat u voor ons klaar wilt zetten. Wilt u zo vriendelijk zijn de container met het blauwe deksel voor papier klaar te zetten op de aanbiedplaats van rolcontainers (kliko’s)?

Indien het ophalen van oud papier wordt afgelast (door extreme weersomstandigheden bijvoorbeeld) dan zullen wij dit op deze website vermelden.

Voor de duidelijkheid: Zuideinde, Dorpsstraat en Noordeinde vormen samen ‘het Lint’. De gemeente Landsmeer gebruikt deze scheidslijn bij het ophalen van afval. (Zie ook de gemeentelijke afvalkalender). De inzameling van Oud Papier op het Lint vindt plaats op de 4e zaterdag van de maand, tegelijk met de wijk ten westen van het Lint.