Oud papier

ACWaterland haalt al sinds 1969 in heel Landsmeer oud papier op. Met de opbrengsten van dit papier wordt de aanschaf van atletiekmaterialen en het onderhoud aan onze faciliteiten (zoals de atletiekbaan) ondersteund.

Goed voor het milieu. Goed voor de club.

Op elke derde en vierde zaterdag van de maand (behalve in de zomervakantie) vertrekt er om half negen uur een groep ACW-vrijwilligers vanaf het parkeerterrein bij het sportpark.  Samen met de grote persauto’s weten zij in 3 tot 4 uur al het oud papier dat in Landsmeer klaarstaat te verzamelen.

Schema 2022

Ten oosten van het Lint(zonder het Lint) Ten westen van het Lint(incl. het Lint zelf)
15 januari22 januari
19 februari26 februari
19 maart26 maart
16 april23 april
21 mei28 mei
18 juni25 juni
niet in juliniet in juli
20 augustus27 augustus
17 september24 september
15 oktober22 oktober
19 november26 november
17 december24 december

Wij zijn erg blij met al het oude papier dat u voor ons klaar wilt zetten. Wilt u zo vriendelijk zijn het papier zo veel mogelijk klaar te zetten op de aanbiedplaats van rolcontainers (kliko’s)?

Indien het ophalen van oud papier wordt afgelast (door extreme weersomstandigheden bijvoorbeeld) dan zullen wij dit op deze website vermelden.

Voor de duidelijkheid: Zuideinde, Dorpsstraat en Noordeinde vormen samen ‘het Lint’. De gemeente Landsmeer gebruikt deze scheidslijn bij het ophalen van afval. (Zie ook de gemeentelijke afvalkalender). De inzameling van Oud Papier op het Lint vindt plaats op de 4e zaterdag van de maand, tegelijk met de wijk ten westen van het Lint.