Uitslagen

Ouder-kindwedstrijd 5 juli

Onderlinge testwedstrijd AC Waterland 12 maart 2019 Indoorhal Assendelft

Op dinsdag 12 maart 2019 werd in de indoorhal van AV Lycurgus een onderlinge wedstrijd georganiseerd voor de junioren van AC Waterland. Maar liefst 20 atleten verschenen aan de start om de progressie van de afgelopen wintertraining te testen op hoog- en verspringen. Voor sommigen was het een eerste wedstrijdervaring in aanloop naar de aankomende zomercompetitie. De wedstrijd werd begeleid door de ACW-trainers. En het jurywerk werd ondersteund door de meegereisde ouders van de atleten. Het was een superleuke wedstrijd met vele persoonlijke records. Tijdens de wedstrijd zijn er foto’s gemaakt door Emmelie, deze zullen nog op de website van ACW worden geplaatst. Hieronder in ieder geval vast de uitslagen.


Verslag Clubkampioenschappen ACW 14 oktober 2018

Door Annemiek van der Kloet

Het was voor mijn zoon Jim, net als voor sommige andere pupillen, de eerste keer dat hij meedeed aan de clubkampioenschappen van ACW. Hij heeft wel al wat wedstrijdervaring opgedaan bij de competitie in het voorjaar. Dat was ook elke keer erg leuk, waarbij het prachtige weer steeds zeker heeft geholpen. Deze zondag was het ook weer fantastisch weer! En dat voor oktober.

Vanaf 10 uur konden de startnummers worden opgehaald. Om half elf begon het eerste onderdeel. Voor de mini-pupillen en de C-pupillen was dit het kogelstoten. Ik denk dat dit voor alle deelnemers ook de eerste keer was dat dit tijdens een wedstrijd werd gedaan. Dus iedereen heeft een persoonlijk record behaald. Hoera! Ik mocht ook even voelen hoe zwaar de kogel was. Dat is nog best een gewicht. Ik was dan ook onder de indruk van de afstanden die werden gegooid! Bij de meisjes heeft Isa van de mini-pupillen 6.22 m. gegooid en bij de jongens gooide Jordy (C-pupil) het verst met 6.34 m.

Na het kogelstoten gingen ze door naar de 40 meter sprint. Er waren twee series en ze gingen allemaal als een speer! Jim mocht als mini-pupil meedoen in de tweede serie en daardoor kon hij zich mooi optrekken aan de anderen, waardoor hij ook een p.r. liep. Ze hebben alles gegeven. Jordy had de snelste tijd met 7.6 s. en Sofie was het snelste meisje met 7.8 s.

Op naar het volgende onderdeel. Verspringen! Iedereen kreeg drie pogingen. Na de eerste poging kregen alle kinderen tips van meester Jasper om bij de volgende sprong nog verder te komen. Bij sommigen hielp dit, bij anderen ging de tip er waarschijnlijk bij het andere oor weer uit… Sofie sprong het verst van de meiden met 2.74 m. en Kees sprong wel 2.79 m. Sofie was de enige C-pupil bij de meisjes. Het zou leuk zijn als er de volgende keer andere meiden zijn die het tegen Sofie durven op te nemen!

Daarna was er even tijd voor een broodje en wat drinken. Een beetje uitgerust gingen we met zijn allen naar het balwerpen. Dat was nog best spannend. Kees gooide twee keer heel ver, maar net buiten het veld. Gelukkig gooide hij de derde keer net binnen de lijnen en kwam hij terecht op 24.97 m! Sofie gooide 15.33 m. en kwam daarmee het verst bij de meiden.

Het laatste onderdeel van de meerkamp was het hoogspringen. Ik was erg benieuwd hoe dit zou gaan, want zo vaak hebben ze dit nog niet geoefend. Maar het viel me honderd procent mee. Het is toch best een onnatuurlijke beweging die gemaakt moet worden om alleen al op de mat te belanden. Maar de meesten deden het al best professioneel! En een enkeling haalde ook nog 75 cm. met haar eigen techniek. Jim vond het vooral heel leuk, zoals Jim eigenlijk (bijna) alles wel leuk vindt. Kees redde het zelfs om 1 m. te springen en Sofie kwam tot 85 cm. Maar ook Tibbe en Matthias sprongen 90 cm. Ik vind sowieso dat iedereen het heel goed heeft gedaan!

Ten slotte volgde alleen nog de 600 m. voor de mini’s en de C-pupillen. Jim had verteld dat hij rustig zou beginnen en daarna zou versnellen. Nou, daar was inderdaad niks aan gelogen! Hij wachtte heel lief op Jasmine en liep het eerste rondje rustig met haar mee. Tot hij later bedacht (met wat goedbedoelde aanmoediging van zijn moeder!) dat hij nu toch maar wat sneller moest gaan lopen. Het lukte hem toch nog wat kinderen (eentje eigenlijk) in te halen. Helaas viel Jelte en kon hij de 600 m. niet afmaken. Volgende keer beter, Jelte! Wederom was Kees de snelste met 2:31.2 en Sofie bij de meiden met 2:39.6.

Het was een fantastische dag en heel goed georganiseerd. Ik hoop dat er tijdens de competitiewedstrijden ook meer kinderen mee gaan doen. Dat is ook heel erg leuk en gezellig! En als ik me niet vergis zijn Tibbe, Jim en Jelte in 2019 C-pupillen. Als er dan nog eentje bij komt kunnen ze ook de estafette lopen! Het clubrecord voor de 4×40 m. estafette is namelijk nog vacant!