Algemeen

Loopgroepen 1 t/m 6

De loopgroepen ‘lopen’ langzaam op in niveau. Loopgroep 1 is de ‘instapgroep’ en loopgroep 6  heeft een stevig niveau voor de geoefende loper.

Alle groepen staan onder leiding van ervaren lopers, die oog hebben voor het trainen als groep, als ook voor de individuele loper.

Een training bestaat uit meerdere onderdelen, grofweg te verdelen in:

  • Rustig inlopen
  • Oefeningen (waaronder het rekken en strekken van de spieren)
  • Loopscholing / looptechniek. (Bekijk de trainingsvideo op de openingspagina).
  • Uiteraard hardlopen
  • Cooling down

De trainingstijden zijn op de woensdagavond, aanvang 19.30 uur, en zondagochtend, aanvang 09.30 uur.

Verzamelen en vertrek bij het clubgebouw van AC Waterland in het sportpark van Landsmeer. Nieuwe leden zijn van harte welkom voor een paar proeftrainingen.

Een paar keer per jaar wordt gedurende ongeveer 10 weken een start-to-runcursus gehouden. De deelnemers worden na de beëindiging van de cursus in eerste instantie opgenomen in loopgroep 1, waarna afhankelijk van het (ambitie)niveau van de individuele loper verdere doorgroei naar een andere loopgroep kan plaatsvinden.

De atletiekvereniging ligt in de buurt van het natuurgebied ‘t Twiske, en dit nodigt uit voor verschillende trainingen op fietspaden, wandelpaden en paardenpaden. Hierdoor is er een grote variatie in soorten trainingen. Binnen de loopgroepen is gezelligheid een belangrijk aspect. Maar er kan ook getraind worden voor een wedstrijd of voor het verbeteren van persoonlijke tijden.

Regelmatig doen de deelnemers van de loopgroepen mee aan diverse wedstrijden en/of recreatieve lopen. Ook worden er andere uitstapjes georganiseerd zoals het trainen in de duinen of een weekend naar Terschelling om mee te doen met de Berenloop.

Officieuze trainingen, buiten de loopgroepen om, op dinsdag 09.00-10.30 (rustig tempo) en vrijdag 09.00-10.30 (cross/rustig tempo). Contactpersoon is Malcolm Henderson.

 

Groep 3 aan het trainen (nou ja, aan het zwaaien) in het Twiske onder de enthousiaste leiding van Ton Beekman

Loopgroep 4 die op 5 juli 2012 samen met loopgroep 3 en 5 in de duinen van Castricum trainden.