Crosscompetitie 2022

Het Crossseizoen komt er weer aan en vanaf 19 november start de Crosscompetitie 2022/2023. In de winter worden er buiten op de baan geen wedstrijden meer gehouden, de enige wedstrijden die dan nog buiten gehouden worden zijn de crosswedstrijden.

Crosswedstrijden zijn hardloopwedstrijden in de natuur, dus voornamelijk over gras en zand, en meestal ook nog op heuvelig terrein.

De afstand van de cross varieert van 600 meter voor de allerjongsten tot maximaal 1500 meter voor de oudste pupillen. De oudste junioren lopen maximaal 5000 meter.

Bij de cross zijn er drie voorrondes waaraan iedereen kan meedoen en er is daarna een finale. Bij een goed individueel resultaat mag je aan de finale meedoen. Voorwaarde is wel dat je aan ten minste twee van de drie wedstrijden hebt meegedaan. Doen er minimaal drie atleten van jouw vereniging mee in jouw leeftijdscategorie? Dan kan je je ook als ploeg plaatsen voor de finale. Lees hier meer over de crosscompetitie.

Op zaterdag 19 november 2022 organiseert AC Waterland de eerste crosscompetitie In de regio midden, voor pupillen A/B/C/mini,  junioren C/D en mannen/vrouwen U20/U18. Kijk hier voor de poule-indeling.

Aanvang

De wedstrijd begint om 12.00 uur. De startnummers kunnen vanaf 11.00 uur afgehaald worden op het wedstrijdsecretariaat nabij de start.

Chronologisch overzicht

Inschrijven

Inschrijvingen dienen te geschieden met een A-formulier en via het wedstrijdsecretariaat van de inschrijvende vereniging. Het inschrijfgeld per deelnemer bedraagt €4,00. Inschrijven kan tot en met vrijdag 11 november 2022 via een e-mail naar jeugd@acwaterland.nl.

Gelieve het inschrijfgeld over te maken op rekening (IBAN) NL48INGB0001378981 t.n.v. AC Waterland te Landsmeer onder vermelding van ‘cross’ en de verenigingsnaam. Zorg ervoor dat het inschrijfgeld op de sluitingsdatum (11 november) door ons is ontvangen. Bij niet-deelname wordt geen inschrijfgeld geretourneerd.

Na-inschrijvingen (inschrijvingen na 11 november) bedragen €6,00 per deelnemer.

Clubtenue

De deelnemers dienen te starten in clubtenue. Het verkleinen van het startnummer en het wegvouwen van de barcode is niet toegestaan. Ook het gebruik van startnummerbanden is niet toegestaan.

Parcours

De cross wordt gehouden in recreatiegebied Het Twiske, ten noorden van Amsterdam. Het heuvelachtige parcours is voornamelijk onverhard. De start en finish bevinden zich nabij de Zanddijk / zorgboerderij “De Marsen”. Je kunt het parcours downloaden. Je vindt de plattegrond van het parcours ook onderaan deze pagina.

Uitslagen

De volledige uitslagen zijn in te zien op de uitslagenpagina en op http://www.tigch.nl/cross/20222023/index.htm.

Bereikbaarheid

Het parcours is per auto makkelijk te bereiken via de A8. (Amsterdam -Zaandam). Stel de navigatie in op: Pikpotweg 2 te Landsmeer.

Parkeren

In het Twiske geldt betaald parkeren. Voor de eerste 3 uur is dat € 3,50. Een dagkaart (parkeren langer dan 3 uur) kost € 6,00. In de cateringtent nabij de start worden uitrijkaarten (dagkaarten) verkocht.

Bereikbaarheid per openbaar vervoer: Vanuit metro / busstation Amsterdam Noord per bus 319 (EBS) tot halte Landsmeer vogelwikkestraat. Vanaf daar is het nog ca. 15 minuten lopen tot de start. Kijk voor de vertrektijden op https://9292.nl/.

Per OV, looproute vanaf de bushalte

Algemeen

In Het Twiske zijn openbare toiletten nabij boerderij de Marsen. In Het Twiske is geen douche- of kleedgelegenheid.

Bij de start is een cateringtent aanwezig met koffie, thee, soep en broodjes.