Pupillen

Pupillen

Jonge pupillen leren spelenderwijs de atletiek kennen. De ouderen gaan al wat verder op de techniek in. Elk jaar doen we mee aan de pupillencompetitie. Als pupil doe je dan mee aan een 3-kamp wedstrijd. In de winter wordt er een crosscompetitie georganiseerd. Er worden onderdelen gedaan als: sprint,  estafette, hoogspringen, verspringen, kogelstoten, balwerpen en 600/1000 m. Ook wordt er al een beetje voorbereid op speerwerpen, hordelopen en discuswerpen.

klik hier voor de trainingstijden en de leeftijdsindeling

Verslag atletiekwedstrijd in Edam

Hallo, ik ben Julia en ik ben 9 jaar. Ik zit op atletiek in de pupillen A1. Op 15 juni waren er atletiekwedstrijden in Edam, waar ik ook aan mee heb gedaan. Mijn onderdelen waren 60 meter sprint, verspringen, kogelstoten en de 1000 meter. Het ging heel goed. Ik heb niet gewonnen, maar ik heb wel allemaal PR’s gehaald. Er zijn heel veel mensen komen kijken. Mijn familie was er ook om mij aan te moedigen. Vooral bij de 1000 meter hebben zij heel erg aangemoedigd. Dat had ik ook wel nodig, want het was heel zwaar.
Ik vond het heel erg leuk om aan de wedstrijden mee te doen, omdat het heel leuk is om mee te maken.

Op de foto links Suze Tijssens en rechts Julia Pessel. Na een hele natte nacht gelukkig tijdens de wedstrijd goed weer. Je kon nog wel zwemmen in de kogelbak!

Ik zou ook op atletiek gaan als ik jou was.

Julia Pessel

Voor meer uitslagen.

AC Waterland: niet kapot te krijgen

Zaterdag 18 mei 2019 stond de tweede competitiewedstrijd op het programma in het zonnige Purmerend. AC Waterland was er natuurlijk bij met een hele hoop fanatieke jongelui die er allemaal heel erg veel zin in hadden.

Mijn zoon Kees en ook zijn twee goede vrienden, Mathias en Tycho, waren van de partij. Met zijn drieën vertegenwoordigde ze de B-pupillen van AC Waterland. De jongens hadden het vanaf het begin al super gezellig met elkaar en met de andere jongens en meisjes van AC Waterland. De hele tijd rennen, voetballen, ijsjes eten, even uitpuffen, en dan weer rennen…

En, dan natuurlijk tussen het spelen door fanatiek aan de bak, want er stonden maar liefst vier onderdelen op het programma: verspringen, balwerpen, 40 meter sprint en het koningsnummer, de 1000 meter. Ik dacht dat door al dat geren, en de heerlijke koude ijsjes er niet veel energie meer in zat, maar blijkbaar had ik het bij het verkeerde eind. De jongens gingen als een malle, en bij elk onderdeel sneuvelde persoonlijke records. In totaal wel negen (van de twaalf)! Ze waren in bloedvorm en er was geen enkel teken van vermoeidheid. Nou ja, die 1000 meter was dan toch wel weer wat lang.

We gingen met een goed gevoel, na een fijne dag weer richting huis. Toch wel moe, maar zo voldaan. Wat een heerlijke sport- en speeldag.

Erik (de vader van Kees)

Verslag Meerkamp AV Castricum

Zaterdagochtend 13 april rond de klok van 11 uur knalde het pistool voor de vier jongens pupillen C estafette. De voorjaarszon zorgde voor een mooie start van de eerste wedstrijd van het jaar. Tibbe, Jim, Vigo en Siem hadden nog maar nauwelijks warmgelopen. Gelukkig werd het stokje goed van hand tot hand overgedragen. De finish werd gehaald en de eerste pr werd bijgeschreven voor AC Waterland.

Gedurende het meerkamptoernooi doorliepen de jongens de onderdelen 60 m sprint, verspringen en balwerpen. Hierbij sneuvelde diverse pr’s. (Goed gedaan jongens!) Het toernooi werd afgesloten met het onderdeel 600 m hardlopen. Tibbe was lekker op dreef en haalde een mooie derde plek binnen.

Voldaan van alle onderdelen en met een medaille op zak – en een zakje snoep als beloning – reden we weer terug naar Landsmeer.

Graag wil ik iedereen bedanken voor de leuke dag. Tot de volgende wedstrijd.

Tibbe & Joost van der Heijden