Lid worden van ACW

Lijkt het je wat om lid te worden van AC Waterland, of wil je een keer meetrainen of komen kijken? Dat kan natuurlijk. Voor de jeugd – vanaf 6 jaar – zijn er trainingsgroepen (verdeeld naar leeftijd) waar je door diverse trainers de elementen van de atletiek geleerd worden zoals hardlopen, hoogspringen, verspringen, speerwerpen enzovoorts. Zij trainen op de baan van AC Waterland.

Voordeel van het lid worden van AC Waterland is dat je (loop)prestatie verbetert doordat je regelmatig en op een verantwoorde manier in een groep traint onder deskundige leiding van trainers. Het samen sporten verlegt je grenzen!

Afhankelijk van je interesse kun je altijd een aantal keren meetrainen/meelopen met één van de loopgroepen bij AC Waterland. Kijk maar even op de site welke groep het beste bij je past. De trainingstijden staan op de site aangegeven.

Inschrijfformulier

In het clubgebouw liggen inschrijfformulieren voor je klaar. Je kunt deze ook downloaden (zie hieronder), uitprinten, volledig invullen en inleveren in de kantine van AC Waterland, bij je trainer of inleveren bij Nico Hemelaar, Harpoenier 88, 1121 MR Landsmeer. Of e-mail het formulier naar de ledenadministratie.

Download Inschrijfformulier (pdf, twee pagina’s).

Contributie

De contributie wordt in 2 termijnen betaald: de eerste termijn is in januari. In januari wordt tevens de verplichte Atletiekunie (AU) afdracht in rekening gebracht. De tweede termijn is in juli en betreft dan alleen de contributie.

De Atletiekunie verhoogt (bijna) elk jaar de verplichte afdracht . Als de Atletiekunie dit bedrag verhoogt zal ACW dit bedrag naar haar leden toe ook verhogen.

De contributie van ACW is voor elk lid gelijk en bedraagt € 76 per jaar in 2022. De Atletiekunie rekent verschillende bedragen per categorie en daardoor verschillen de totale kosten per lid.

Overzicht contributie 2023

CategorieJanuari (contributie en AU-kosten)Juli (contributie)Totaal
pupil€ 63,35 (€ 38,00 + € 25,35)€ 38,00€ 101,35
junior€ 71,20 (€ 38,00 + € 33,20)€ 38,00€ 109,20
senior/master€ 82,15 (€ 38,00 + € 44,15)€ 38,00€ 120,15
recreant€ 56,80 (€ 38,00 + € 18,80)€ 38,00€ 94,80
wandelaar€ 56,80 (€ 38,00 + € 18,80)€ 38,00€ 94,80

Nieuwe leden: Voor nieuwe leden is de afdracht aan de Atletiekunie tot 1 oktober het volledige bedrag. Bij ingang van het lidmaatschap in het vierde kwartaal (1 oktober tot en met 31 december), dragen wij slechts 25% aan de Atletiekunie af. Nieuwe leden betalen vanaf het kwartaal van inschrijving het AC Waterlanddeel en eenmalig 15 euro inschrijfgeld.

Bestaande leden: Willen jullie wijzigingen in adres, e-mailadres, telefoonnummers en dergelijke aan ons doorgeven. Een e-mail met je gegevens naar ledenadm@acwaterland.nl is voldoende.

Opzeggen

Opzeggen kan per 15 december of per 1 juli van een kalenderjaar. Indien men per 1 juli (opzeggen uiterlijk 30 juni) het lidmaatschap opzegt, is de afdracht aan de Atletiekunie inmiddels ingehouden in januari en afgedragen aan de Atletiekunie. De Atletiekunie restitueert dit bedrag niet aan AC Waterland, zodat AC Waterland het ook niet aan het lid dat het lidmaatschap opzegt kan terugstorten. AC Waterland incasseert de contributie vervolgens niet meer in juli. Bij opzegging voor 15 december stopt het lidmaatschap per 1 januari van het daaropvolgende jaar en betaalt men dus geen contributie meer in het nieuwe jaar.

Opzegging van het lidmaatschap dient schriftelijk of per e-mail (ledenadm@acwaterland.nl) te gebeuren voor 1 juli of 15 december en gaat in per 1e of 2de helft van het jaar. Bij opzegging wordt er per e-mail een ontvangstbevestiging gestuurd door de ledenadministratie, waarmee de opzegging formeel wordt bevestigd. Inleveren kan bij de kantine van AC Waterland of bij N. Hemelaar Harpoenier 88, 1121 MR Landsmeer. Vragen over de contributie kun je sturen naar de penningmeester op penningmeester@acwaterland.nl.

Clubkleding

Regelmatig krijgen de leden de gelegenheid tegen gereduceerd tarief clubkleding op maat aan te schaffen. Het tenue is rood met wit en voorzien van het logo van de club en die van onze sponsoren. Er zijn onder andere trainingsbroeken, shorts, hemdjes, T-shirts, hoodies en jacks beschikbaar. Houd de aankondigingen voor inschrijving in de kleedkamers, de kantine en op deze website in de gaten!