Loopgroepen 1 t/m 6

De loopgroepen zijn ingedeeld naar niveau. Loopgroep 1 is de ‘instapgroep’ en loopgroep 6  heeft een stevig niveau voor de geoefende loper.

Alle groepen staan onder leiding van ervaren lopers, die oog hebben voor het trainen als groep, als ook voor de individuele loper.

Een training bestaat uit meerdere onderdelen, grofweg te verdelen in:
– Rustig inlopen
– Oefeningen (waaronder het rekken en strekken van de spieren)
– Loopscholing/looptechniek:
– Uiteraard hardlopen
– Cooling down

(video van Birgit Wagenmaker)

De trainingstijden zijn op de woensdagavond, aanvang 19.30 uur, en zondagochtend, aanvang 09.30 uur.

Verzamelen en vertrek bij het clubgebouw van ACWaterland in het sportpark van Landsmeer. Nieuwe leden zijn van harte welkom voor een paar proeftrainingen.

(Kijk hier voor tijden loopgroep 6).

Een paar keer per jaar wordt gedurende ongeveer 10 weken een start-to-runcursus gehouden. De deelnemers worden na de beëindiging van deze cursus in eerste instantie opgenomen in loopgroep 1, waarna afhankelijk van het (ambitie)niveau van de individuele loper verdere doorgroei naar een andere loopgroep kan plaatsvinden.

Groepen Trainer
Start To Run groep wisselende trainerinvulling
Loopgroep 1 en 2 (trainingsschema LG2) Frans & Marcel
Loopgroep 3 Ton
Loopgroep 4 (trainingsschema) Jaap
Loopgroep 5 Jaap
Loopgroep 6, ‘Lallers’ (trainingsschema) Dennis
Loopgroep 13, ‘De vrijbuiters’ wisselende trainerinvulling
Nordic walking Toos

De atletiekvereniging ligt in de buurt van het natuurgebied ‘t Twiske, en dit nodigt uit voor verschillende trainingen op fietspaden, wandelpaden en paardenpaden. Hierdoor is er een grote variatie in soorten trainingen. Binnen de loopgroepen is gezelligheid een belangrijk aspect.  Maar er kan ook  getraind worden voor een wedstrijd of voor het verbeteren van persoonlijke tijden.

Regelmatig doen de deelnemers van de loopgroepen mee aan diverse wedstrijden en/of recreatieve lopen. Ook worden er andere uitstapjes georganiseerd zoals het trainen in de duinen of een weekend naar Terschelling om mee te doen met de Berenloop.

Officieuze trainingen, buiten de loopgroepen om, op dinsdag 09.00-10.30 (rustig tempo) en vrijdag 09.00-10.30 (cross/ rustig tempo). Contactpersoon is Malcolm Henderson.