Agenda

Agenda

Over ACW

ACW (Atletiek Club Waterland, opgericht in 1950) is een atletiekvereniging gelegen in het Sportpark van Landsmeer, dichtbij het prachtige recreatiegebied ‘t Twiske. De club organiseert jaarlijks verschillende evenementen, waaronder de Twiskemolenloop (TML). Naast de trainingen voor atleten en loopsporters, de organisatie van wedstrijden en clubkampioenschappen springt deze TML het meest in het oog.

Kijk voor trainingstijden bij de diverse loopgroepen of bij jeugd. Op dinsdag-, vrijdag- en zondagochtenden zijn loop- en wandelgroepen aanwezig. Op woensdagochtend is de onderhoudsploeg aan het werk op het terrein. Er wordt vooral tijdens trainingstijden schoongemaakt. Op zaterdagen voorafgaand aan de TML wordt er voorbereidend werk gedaan. In februari/maart zullen de trainingslopen voor de R2R op zaterdagen worden ingepland. Kijk in de agenda voor meer evenementen.

Kijk voor veelgestelde vragen en de antwoorden elders op deze site.

ACW heeft een gemêleerd ledenbestand: onze jongste leden zijn 6 jaar, onder de oudste leden zijn er die de 80-jarige leeftijd zijn gepasseerd! In totaal telt de vereniging ruim 300 leden, de jeugdafdeling heeft iets minder dan 100 leden (pupillen en junioren).

De pupillen en junioren doen mee met de regionale atletiek- en crossloop-competities, de junioren ook met de nationale competitie. De jeugd heeft allerhande atletiekfaciliteiten tot haar beschikking zoals: 300-meterbaan, krachthonk, ver- en hoog-springbakken en discuswerp- en kogelstootring.

De vereniging is financieel gezond. De ledenparticipatie is groot. Er is een actief vrijwilligersbeleid waarmee we de uitgaven (aan bv onderhoud) binnen de perken kunnen houden. Van onze leden wordt verwacht dat ze een bijdrage leveren aan vrijwilligersactiviteiten.

Bekijk ook de promofilm van het onlineplatform Noord Holland Actief, met een prominente plek voor onze club in Landsmeer.

Heb je vragen over aanmelden, inschrijven, meetrainen en meer kijk dan eerst bij de FAQ of kijk welke contactpersonen je kunnen helpen.

Feiten & Cijfers

  •  Aantal leden: 369
  •  Sinds: 1950
  •  Baan: 300 meter
  •  Evenement: 5x p/j Twiskemolenloop