Twiskemolenloop | Wedstrijdverslagen

Zonnige laatste TML van dit seizoen

Afgelopen zondag werd de laatste Twiskemolenloop van dit seizoen gelopen. De 691 lopers werden verrast met een warm lentezonnetje, al stak de wind hier en daar ook nog de kop op. Organisator Nico Hemelaar blikt terug: “We kijken terug op een seizoen met extreme weersomstandigheden. De editie van oktober was erg warm, de editie van november was zo nat dat we de pompen op volle toeren moesten laten draaien om het parcours droog te maken en de editie van december hebben we door gladheid en ijs niet door kunnen laten gaan. Dat was voor het eerst in de twintig jaar dat ik de organisatie doe. Alle edities waren uitverkocht en ook op deze dag hebben we volle bak. We zien alleen maar blije gezichten, daar doen we het allemaal voor.” Dit seizoen sneuvelden er twee parcoursrecords.

Jeugd

Op de 1500 meter was Maxime Brinkman de snelste met een tijd van 6:23 minuten. Olivia Aussems was het snelste meisje en zesde in totaal, in een tijd van 7:04 minuten.

Olivia Aussems, snelste meisje op de 1500 meter

Bennie Potjes won de 3 kilometer in 11:39 minuten, Maartje Rol was het snelste meisje en vierde in totaal in een tijd van 12:49 minuten. Maartje gaat er vaker met de eerste prijs vandoor “Het ging goed. Ik had geen concurrentie van meisjes, alleen een paar jongens.” Aan de start van de jeugdafstanden verschenen tien lopers van hockeyclub FIT. De jarige Liv (12) wordt toegezongen “Wij hadden met elkaar afgesproken samen mee te doen, het is een goede training voor ons.”

Jeugd van FIT kwam mee lopen aan de Twiskemolenloop

Koningsnummer

Op de 10 kilometer deden 232 lopers mee. David Bolscher was de snelste met 32:50 minuten. In februari was hij de snelste op de halve marathon, daarmee laat hij zien zowel de korte als de langere afstand te beheersen. De snelste dame was Tessa Cool in 46:18 minuten.

Op de 5 kilometer kwam Minneke Kuin lachend over de finish “Eindelijk ben ik eens eerste! Vaak als ik mee doe ben ik de eeuwige tweede maar vandaag heb ik ‘m! Zij liet de tweede dame met 20 seconden achter zich. De snelste man was Seb Wals. In de editie van november liep hij het parcoursrecord aan flarden met een tijd van 15:12 minuten. Deze keer finishte hij in een tijd van 15:29 minuten.

Voorjaarsmarathons

Opvallend was het aantal deelnemers van de halve marathon: honderddertig lopers stonden aan de start. Deze afstand wordt vaak gebruikt als trainingsloop voor een voorjaarsmarathon. Sibrand Rinzema won op deze afstand in een tijd van 1:18:26 uur, de snelste dame was Kirsten Valkenburg uit Amsterdam. Zij liep een PR in een tijd van 1:39:57 uur. “Ik heb hier een aantal keer de 16km gelopen maar nog nooit de halve marathon. Vandaag voor het eerst en nu ook nog met de bloemen naar huis!”

Zo’n honderd lopers verschenen aan de start van de 10EM, de 16 kilometer. Patrick Stastra finishte als eerste in een tijd van 58:18 minuten. Ingrid Klaassen, Nederlands Kampioen Marathon in de categorie 35+, was de snelste dame in 1:01:37 uur. “Ik doe deze afstand ter voorbereiding op de halve marathon in Den Haag volgende week.”

Patrick Stastra en Ingrid Klaassen, winnaar en winnares van de 10EM.

Uitslagen

Alle uitslagen, foto’s en finishvideo’s kunnen worden teruggevonden op www.twiskemolenloop.nl De volgende Twiskemolenloop is op zondag 6 oktober.