Nieuws

Dick Tump is overleden (1927-2021)

Vandaag kregen we het droevige bericht dat onze medeoprichter Dick Tump op maandag 27 december is overleden. Dick is 94 jaar geworden. Hij was al enige tijd ziek. De uitvaart is maandag 3 januari om 12.30 in het crematorium aan de Wibautstraat in Zaandam.

Dick Tump richtte in 1950 samen met een aantal andere hardlopers de onderafdeling van IVV op, die later zou worden omgedoopt tot ACW. Hij was er jarenlang trainer. In de jaren zestig trainde hij in de oude gymzaal aan de Sportlaan. Tot zijn 90e verjaardag reikte hij jaarlijks hoogstpersoonlijk de Dick Tump Trofee uit.

‘Hij nam niet gauw genoegen met iets. Hij wilde dat je je flink inzette tijdens een training,’ herinnert Jeltje Gras zich nog. Anneke Luis vertelt over de oefenlopen op de Zanddijk onder leiding van Dick: ‘Armen gebruiken en kleine stapjes omhoog’. Joke Spiertz leerde de molenwiek van Dick: ‘Als je net bij ACW was lukte dat de meeste mensen niet. Hij was altijd vrolijk en enthousiast, waardoor je altijd zin had om te komen trainen’. Marcel Kuiper vult aan: ‘Topvent was ‘t, onze ‘ome Dick’. Bevlogen trainer. Zware maar leuke trainingen gaf-ie ons als pupil en junior, op het lange, smalle stuk gravel langs de sloot. Met een bulderstem die je op 500 meter afstand nóg hoorde. Samen met ome Cor Braak was Dick een belangrijke man in onze nog jonge leventjes. Rust in vrede, ome Dick.’

Wij blijven Dick Tump gedenken, ook in de eregalerij in onze kantine.