Nieuws

Koninklijke testloop (5 km) groep 6

We mogen in deze barre coronatijden weer met mate(n) samen op pad. Dennis Kreetz – trainer van de lallers (groep 6) – greep de gelegenheid aan om op Koningsdag een testloop over 5 km te houden. Route: de oude 4,8 km van de Twiskemolenloop, met een stukkie erbij van en naar het sluisje, om precies op 5 kilometer uit te komen.

IJkpunt

Door de bekende ellende hebben we maandenlang niet samen kunnen trainen. Van wedstrijden was al helemaal geen sprake. Dan weet je niet echt hoe het ervoor staat met de vorm. Vandaag konden we dat eindelijk wél weer testen. Zo’n 5 km loop is daar bij uitstek geschikt voor. Niet te kort, niet te lang. Het vereist conditie, maar zeker ook snelheid.

ACW’s got talent

Welke kanonnen stonden er aan de start op deze zonnige 27e april? Wie waren de kanshebbers op eeuwige roem, of juist op jarenlange hoon en schaamte voor de risee van ACW? Komt-ie:

Martijn Tuin. Sowieso de snelste laller, en nu zichtbaar nóg afgetrainder dan normaal. Acht kilo kwijt, op een toch al rank frame. BMI dat niet eens in de grafieken voorkomt. Dat beloofde wat.

Marc Dunnewijk. ‘Ons’ Marc is al zestig maar traint harder dan ooit. Het vizier is gericht op een hele triatlon, met als einddoel ‘s werelds bekendste: de Iron Man van Hawaii. Marc droeg vandaag de bewezen prestatieverhogende Nike Vaporfly, dus ook dat beloofde wat.

Marcel Kuiper. Liep ooit aardig rap, maar blessures, te veul vet voer, talloze niet getrainde uren door zijn dwangneurotische herenenkelspel, en zeker ook de leeftijd, hebben hun destructieve werk grondig gedaan.

Ron Hoep. Ook bekend als Hoepie, de Hoepster, en the Great White Hoep. Nooit geblesseerd, altijd steady, en immer van de partij. Iedereen ♥ Hoepie.

John Bloemen. De snelste brillenverkoper van Nederland. John is recent ingeënd tegen een proesterige Chinese gevleugelde vriend, en durft zich vandaag eindelijk weer, zij het nog wat schichtig, bij zijn loopmaten te melden.

Johan Kraakpand. Doc was ook weer eens van de partij deze ochtend. Vaak is Johan in den vreemde of erop uit met de tweewieler, maar nu – gevaccineerd en wel – aan de start van de 5.000 meter.

Piet Kelder. Die neem ik graag in de zeik (wij allemaal), maar gezien Piets functie in de maatschappij en binnen ACW, houd ik wijselijk mijn mond. Klodder heeft ze voor minder te grazen genomen! Ik heb bovendien geen zin in weer een jarenlang TBS-traject met dwangverpleegster, en binnen ACW een behandeling als ware ik een buiten de stadsmuren verbannen melaatse.

PieterBas Opheij. Misschien net effies een tikkie te groot voor de absolute wereldatletiektop. Maar PB is gezellig en hoort er gewoon bij. Dat stofzuigeren we op een trainingsavond gewoon 27 keer om ‘m terug te halen. Dah vindt ons Marc helemaal nie erg, jonguh.

Corona-proof start

Enfin, na dit veel te lange intro, gingen we op pad. Hoewel, zo was het eigenlijk niet want we startten geheel corona-proof om de minuut. Het werd een soort individuele tijdrit, dus. De langzameren eerst, de snelsten als laatsten. Dit had als voordeel dat de rappe jongens steeds een doel hadden om op te jagen. De mindere goden konden zo juist proberen de achter hen gestarten van zich af te houden.

PaysBas, douze points! PieterBas, un point.

Zoals verwacht, ging Martijn echt rap. Binnen na een rubberverschroeiend solo-optreden van slechts 18.22 minuten.
Marc zit (altijd) midden in een zwaar trainingsregime, maar hoopte toch op een sub 20. Dat lukte ruimschoots, met een keurige 19.45. Tweede plek.
Die kale darm werd puffend en krakend derde in 20.36. Effe minder vreten, en je laptop wat vaker dicht laten, Kuiper.

Onderstaand de volledige uitslag.
Martijn Tuin: 18.22
Marc Dunnewijk: 19.45
Marcel Kuiper: 20.36
Johan Kraakman: 25.00
Piet Kelder: 25.23
John Bloemen: 25.45
Ron Hoep: 26.50
PieterBas Opheij: 28.30

Het was een prima testloop. En top om (bijna) iedereen weer eens in den vleesche te zien. Holmaten en coach Greatz, bedankt voor jullie aanwezigheid en inzet!