Nieuws

Lees hier de notulen van de bestuursvergadering van juni

Om jullie op de hoogte te houden wat er zoal door het bestuur in de vergaderingen wordt besproken, wordt vanaf nu na elke vergadering een samenvatting van de bestuursvergadering op de website met jullie gedeeld.

Uit de bestuursvergadering van 17 juni 2021

Corona

De versoepelingen zijn inmiddels doorgevoerd. Met betrekking tot openstelling en gebruik van de kantine volgt een aparte mededeling hierover.

Wijziging statuten van ACW

Per 1 juli 2021 gaat de Wet Bestuur en Toezicht (WBTR) in werking. Dit is van belang voor verenigingen en stichtingen.

De essentie hiervan is dat de rol en werkwijze van het bestuur nadrukkelijker in de statuten moeten worden vastgelegd. De WBTR heeft geen consequenties voor aansprakelijkheid, zolang bestuur handelt binnen haar bevoegdheden.

Om die reden heeft het bestuur besloten de statuten van ACW te vernieuwen en in de algemene ledenvergadering van maart 2022 ter vaststelling aan jullie voor te leggen.

Beleidsplan en jeugdbeleidsplan

Beide plannen zijn vernieuwd en worden in de komende algemene ledenvergadering in september 2021 aan jullie voorgelegd.

Het jubileumfeest

Mark Essenburg gaat ons jubileumfeest organiseren en zoekt nog enthousiaste helpende handen, die het leuk vinden er samen met hem een spetterend feest van te maken. Aanmelden kan bij Mark via jeugd@acwaterland.nl.

Onderhoud atletiekbaan

Zoals jullie hebben kunnen zien ligt de baan er nog niet bij zoals we hem graag zouden aantreffen. Wellicht dat we de baan nu zouden kunnen gebruiken voor een ‘mud-race’ maar liever zien we een mooie groen grasmat. Vanwege de overvloedige regenval in het voorjaar is het vlak maken en inzaaien van het middenveld keer op keer uitgesteld. Ook het aanbreken van de zomer heeft nog niet veel droge periodes gebracht. We hebben minimaal een week droog weer nodig zodat de grond voldoende kan opdrogen. Vreemd genoeg is dat nog niet gebeurd sinds de werkzaamheden gestart zijn op 18 april. Hopelijk krijgen we snel een mooi hogedrukgebied dat op een gunstige locatie blijft liggen en ons vervolgens het weer zal brengen dat we nodig hebben. Wordt vervolgd…

Vrijwilligers gezocht
Nu de coronamaatregelen snel worden afgebouwd en we weer stapje voor stapje terug kunnen naar het normale leven zijn er net als vanouds weer vrijwilligers nodig! Vooral bij het schoonmaken, onderhoud en de bardiensten zijn we nu hard op zoek naar mensen die het leuk vinden om een handje te helpen.

Schoonmaken
Voor het schoonmaken zoeken we een co√∂rdinator: Iemand die het leuk vindt om de schema’s op te stellen en de boel te organiseren. Zelf schoonmaken is in dat geval uiteraard niet nodig. Dit is een leuke klus voor iemand met wat organisatietalent! Voor de komende ledenvergadering is het echt nodig het schoonmaken op de rit te hebben. Mocht dit onverhoopt niet lukken, dan is uitbesteden van het schoonmaken (en daarmee hogere kosten) onvermijdelijk.

Onderhoud
Elke woensdagochtend komt de onderhoudsploeg bij elkaar om eerst even gezellig een kopje koffie te drinken en daarna onderhoud aan het terrein van ACW te plegen. Dit onderhoud kan van alles zijn: het snoeien van de planten, het schilderen van de kozijnen of het repareren van een kapotte douche. Een leuke bezigheid en een gezellige ploeg waarbij iedereen van harte welkom is om zijn of haar steentje bij te dragen!

De Bar
Ook de bar kan wel wat extra handjes gebruiken. Een praatje maken terwijl je wat inschenkt voor een wandelaar of een fanatieke ACW’er is een leuke en gezellige bezigheid. Schroom dus niet en meld je aan. Zelf vind je het tenslotte ook fijn als er iemand achter de bar staat.

Vrijwilligerswerk in het algemeen
Iedereen doet wat bij ACW. Of je nu oud papier ophaalt, af en toe schoonmaakt of de kozijnen een likje verf geeft: vele handen maken licht werk. De meesten doen het werk met veel plezier en je krijgt er ook wat voor terug: het is gezellig en zo kunnen we de contributie laag houden. Vorig jaar zijn we begonnen om het vrijwilligerswerk en vooral de organisatie ervan te verbeteren. We willen graag dat iedereen participeert en dat iedereen dat werk doet wat het beste bij hem of haar past. Vorig jaar hebben we een inventarisatie gemaakt van al het werk en we hebben geconstateerd dat niet iedereen een taak toebedeeld heeft gekregen. Dit jaar zullen we deze inventaris gaan gebruiken om iedereen actief te benaderen zodat het werk zo goed mogelijk over alle leden verdeeld kan worden. Mocht je toevallig behoren tot degenen die nog niet benaderd zijn, schroom dan niet om je op te geven voor een van bovenstaande taken.

Het opgeven kan heel eenvoudig door een mailtje te sturen naar info@acwaterland.nl waarbij je alleen je naam hoeft te vermelden en datgene wat je graag zou willen doen.