Nieuws

Nieuw erelid: Gonny Spits

Eigenlijk kon het niet uitblijven na al die jaren van onvermoeibare inzet voor de club: tijdens de ALV van 29 september 2021 heeft voorzitter Piet Kelder bekend gemaakt dat Gonny Spits is onderscheiden. Gonny is al sinds haar 35e lid, en viert dit jaar haar 40-jarig lidmaatschap. Ze is tot 1993 (sportief) actief geweest, en zette zich daarna in als (onmisbaar) vrijwilligster. Behalve Dick Tump en Paul Spiertz is ook zij nu tot erelid van de vereniging benoemd. Ze kon helaas slechts online aanwezig zijn. In de ochtend van 30 september heeft ze persoonlijk bloemen overhandigd gekregen uit handen van bestuurslid Norbert Deelstra.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hans de Bos en Nico Hemelaar hebben haar voorgedragen. Hieronder is hun verantwoording te lezen die Hans aan het bestuur stuurde:

Gonny Spits is al tientallen jaren bij AC Waterland heel actief als vrijwilliger en hangt terecht al jaren op ‘de Wall of Fame’. Nadat haar werkzame leven voorbij was, heeft ze nog meer vrijwilligerstaken op zich genomen. Ze is op bijna iedere dinsdagochtend, vrijdagochtend en zondagochtend, aanwezig bij ACW om de sportende leden te voorzien van koffie en thee. Als iedereen weg is, dan is Gon nog een klein uurtje bezig om alles weer op te ruimen en is ze niet te beroert om indien nodig de tafels een sopje te geven, de ramen te doen, de wc’s te doen en de vloer te vegen. Daarnaast is ze al vele jaren actief in de onderhoudsploeg op woensdagochtend en zorgt ze er mede voor dat ons terrein er mooi bij ligt en verzorgt ze alles wat groeit en bloeit.

Ook is ze een onmisbare pion bij de Twiskemolenloop organisatie. Al op vrijdagmiddag begint ze met de voorbereidingen om dat op zaterdag voort te zetten. Op de dag van de loop is de ogen in bet veld en kijkt ze of alles goed gaat en de vrijwilligers op de juiste positie staan. Op maandag is ze er alweer om diverse gebruikte spullen schoon te maken.

Altijd kan er een beroep op Gonny gedaan worden. Ze is een stille onmisbare kracht en ik kan geen andere vrijwilliger noemen die zo veel voor ACW doet en gedaan heeft. 

We moeten onze handen dichtknijpen dat we, al heel lang, Gonny als vrijwilliger hebben. Menige vereniging zou zich ook een ‘Gonny’ wensen. Nu ze ouder wordt en fysiek wat klachten krijgt, kost het haar steeds meer moeite om dit allemaal vol te houden.

Om haar jarenlange belangeloze inzet te belonen en om haar nog een steuntje in de rug te geven, wil wij jullie verzoeken om tijdens de Algemene ledenvergadering van 29 september 2021, Gonny voor te dragen voor het erelidmaatschap. Ze verdient het van harte. Ze zou de eerste vrouw worden die bij ACW erelid is. Ik zou me niemand anders voor kunnen stellen dan GONNY.