Nieuws

Oud papier in nieuw jasje

Er komen nogal wat vragen binnen over het gewijzigde afvalbeleid van de gemeente Landsmeer.

Er komt inderdaad een verandering in de manier waarop het afval wordt ingezameld. Het oud papier en karton wordt vanaf november 2022 ingezameld in de blauwe container (dat is de oude grijze met een nieuw blauw deksel), maar dat gebeurt gewoon door AC Waterland op de reguliere data. De enige echte verandering is de introductie van de container (kliko) voor het oud papier ter vervanging van de losse stapels en dozen. Voor de rest verandert er eigenlijk niets.

Er is een uitzondering. Helaas blijkt op één van de modellen grijze kliko’s de nieuwe, blauwe deksel niet te passen. Bewoners krijgen bericht wanneer de aangepaste deksels beschikbaar komen. Voorlopig zal AC Waterland dus zowel bakken legen én los papier in de wagen laden. Want voor degenen die geen nieuwe bak hebben gehad, geldt dat zij hun papier en karton nog steeds op de gebruikelijke manier kunnen aanbieden

Wij gaan ook volgend jaar gewoon verder met de inzameling van het oud papier en karton. Goed voor het milieu. Goed voor de club.