Twiskemolenloop | Wedstrijdverslagen

Recordaantal lopers aan de start van Twiskemolenloop

Er leek geen einde te komen aan het aantal lopers dat voorbij kwam nadat het startschot was gegeven. Met 721 lopers aan de start werd een record verbroken. Ruim 270 daarvan pakten de populaire afstand van 10 kilometer.

Parcoursrecord
Weinig wind, droog en fris, dat zijn de ideale weersomstandigheden voor een parcoursrecord. Jeroen Kramer uit Zaandam liep de 5 kilometer, ter voorbereiding op het NK in Schoorl. “Het was werken, maar het is voor mij een P.R.” Met een tijd van 16.04 verbrak Jeroen het parcoursrecord. De kleine Stef Dikke (7 jaar) liep ook de 5 kilometer. Het was de eerste keer voor het Atos-lopertje. “Het ging goed, ik vond het niet echt ver. Papa is nog niet binnen”.

Winnaars met verhaal
De winnaars op de verschillende afstanden gaan met een mooie bos bloemen naar huis. Achter elke winnaar gaat een verhaal schuil. Zo is de snelste dame  op de 5 km,  Rosalie Teeuwen (19:47) een paar maanden geleden moeder geworden en is weer begonnen met trainen. De snelste dame op de 10km traint voor de triatlon van Amsterdam in juni. “Dit was een mooie nulmeting; de eerste kilometer ging goed en daarna kon ik mijn tempo mooi vlak houden” vertelt Kirsty van der Geest. Jelte Brontsema uit Oostzaan  had al drie jaar niet meer gelopen en besloot vandaag zijn hardloopschoenen weer eens aan te trekken.  Jelte kan concluderen dat hij nog best in conditie is want hij kwam als eerste heer over de finish. Robert de Boer uit Volendam traint voor de marathon van Rotterdam. Voorafgaand aan de 21 kilometer was hij uit Purmerend komen lopen, dat is zo’n 13 kilometer. “Dan zijn de benen al vermoeid en dán is het de kunst om het tempo vast te houden. Met een tijd van 1 uur op de 16 km ben ik tevreden. Mijn marathon-P.R. is 2.47 uur, ik wil ‘m nu graag in 2.45 uur lopen”.

Online inschrijven 
Dat een groot aantal lopers op het laatste moment besluit mee te doen is zichtbaar te merken aan de verlengde inschrijfmogelijkheid via internet. De avond voor de loop schreven nog zo´n honderd lopers in. Lopers kunnen sinds kort na afloop een herinneringsmedaille kopen voor 2 euro.

Foto´s en uitslagen
Foto´s en de complete uitslagen zijn terug te vinden op www.twiskemolenloop.nl De volgende Twiskemolenloop is de laatste van dit seizoen en vindt plaats op zondag 5 maart.  Lopers met een passe-partout kunnen bij inlevering een dry fit-herinneringsshirt ophalen. Voorinschrijven kan via www.inschrijven.nl tot de avond voor de loop.