Twiskemolenloop | Wedstrijdverslagen

Parcoursrecords op regenachtige TML

Zondag 5 november trok er precies tijdens de Twiskemolenloop een regenzone over het Twiske. “Na de warme editie in oktober, hadden we nu de natste editie ooit” zegt Nico Hemelaar, de organisator van de loop. “Ik hoop niet dat we dit seizoen ook nog de koudste editie krijgen”. Ondanks de weersvoorspellingen stonden er toch 627 lopers aan de start en sneuvelden er twee parcoursrecords.

Jeugd

Op de 1500 meter was Brody Settels de snelste, met 6.50 minuten. Het snelste meisje was Olivia Spiertz met 7.26 minuten. De 3 kilometer werd opnieuw gewonnen door Maartje Rol met 12.40 minuten. De snelste jongen was Izai van der Hout met 13.27 minuten.

Kai van den Ende is een trouwe deelnemer aan de Twiskemolenloop. Voor deze editie had hij vijf van zijn teamgenootjes van zijn voetbalclub IVV enthousiast gemaakt. Samen liepen zij de 3 kilometer door de stromende regen, als dát geen teamspirit is!

Kai (tweede van links) met zijn teamgenootjes van IVV

Parcoursrecords

De twintigjarige Seb Wals stond aan de start van de vijf kilometer met maar één doel: het parcoursrecord pakken. Binnen 15.12 minuten was hij terug en was het hem gelukt. “Het ging goed. Ik dacht: Zodra ik maar op de baan terug ben, dan heb ik ‘m!”

Seb Wals

Cunera Koeleman zag onlangs dat zij haar parcoursrecord op de halve marathon was kwijtgeraakt. Dat kwam zij deze zondag rechtzetten. Zij pakte het record terug met een tijd van 1.22.48 uur. “Met dank aan mijn broer die naast mij liep als haas. Ik vond het koud, maar ik liep wel goed.”

Cunera Koeleman

Koningsnummer

Op de 10 kilometer was Sibrand Rinzema de snelste met 34.31 minuten. Ingrid Klaassen wilde haar eigen parcoursrecord (36.55 minuten) verbeteren maar kwam net iets te kort; met 37.35 minuten was zij wel de snelste dame. De veertienjarige Teun van Hoof uit Amsterdam-Noord is een loper met potentie: hij kwam als achtste over de streep in een tijd van 39.04 minuten. Dat belooft wat!

Nieuwkomers

Bram Veenboer kwam vanuit Drenthe voor de Twiskemolenloop en won op de 10 Engelse Mijl, oftewel 16 kilometer, met 57.52 minuten. “Ik heb ondanks de regen heerlijk gelopen en vond het een mooi parcours!” De snelste dame was Eva Overpelt met 1.18.34 uur.

Tom Gakes uit Opperdoes liep deze zondag zijn eerste halve marathon en ging er meteen met de winst vandoor in 1.18.05 uur. Opvallend dat bij deze editie meer deelnemers kozen voor de halve marathon (109 lopers) ten opzichte van de 16 kilometer (77 deelnemers).

Uitslagen

Alle uitslagen en foto’s kunnen worden teruggevonden op de pagina met de foto’s van de Twiskemolenloop. De volgende Twiskemolenloop is op zondag 3 december, de inschrijving is al geopend.