Nieuws | Twiskemolenloop | Wedstrijdverslagen

TML eindelijk weer van start

Na twee jaar afwezigheid kon er afgelopen zondag weer worden hardgelopen tijdens de Twiskemolenloop. Burgemeester Leon de Lange loste het startschot voor de 488 lopers die aan de start stonden op de verschillende afstanden. Het was goed loopweer, ongeveer 16 graden, bewolkt en een lekker windje in de polder.

Sportfamilies

De winst van de 1,5 kilometer ging naar de familie Kemper. Keimpe Kemper was de snelste jongen (6.18 minuten), na een fotofinish met Izai van der Hout. Nichtje Nina Kemper was het snelste meisje (6:57 minuten) en vierde in totaal. Opa en oma Kemper keken trots toe vanaf de kant. Oma Kemper antwoord op de vraag of het in de genen zit: “Ja ze zijn sportief. En het is leuk dat ze het zelf graag willen”. Ook Kai van den Ende komt uit een bekende Landsmeerse sportfamilie. Hij was de snelste jongen op de 3 kilometer met 13.55 minuten. Vesper Bolder was het snelste meisje met 18:45 minuten. “Ik heb nog nooit meegedaan. Ik zit wel op atletiek, samen met mijn beste vriendin en buurmeisje Amy”. Amy werd 2e meisje, de vriendinnen zijn wel aan elkaar gewaagd.

Meeuwen-jubileum

Flip Breuer werd snelste heer op de 5 kilometer met 17:30 minuten. Lieke Hagebeuk snelste dame met 23:49 minuten. Op het koningsnummer, de 10 kilometer deden 211 lopers mee. Een flinke delegatie uit Volendam deed mee, loopgroep de Meeuwen, die jaarlijks in Landsmeer neerstrijken. Zij vieren dit jaar hun jubileum met een 50e competitiejaar. De snelste heer op de 10 kilometer was één van de Meeuwen, Bouke Bouma, met 33:52 minuten. Zijn vriendin Thea Noordeloos werd eerste dame met 44:04 minuten.

Nipte winst

De 10 Engelse mijl (16 kilometer) werd gewonnen door Jiri Kemper in 1:02 uur. Sanne Versteeg was eerste dame met 1:06 uur en derde in totaal. Op de halve marathon was er een nipte winst voor Barry van Langen uit Edam. Hij was met 1:15:56 twee honderdste seconden sneller dan Jan Smit uit Amsterdam. Stella de Wit uit Weesp was snelste dame met 1:52 uur. Stella: “Ik heb een PR gelopen! Het is een vlak parcours, ik loop meestal onverhard.”

Vrijwilligers

De coördinatie van de Twiskemolenloop is in handen van Nico Hemelaar. “Het wordt steeds lastiger om voldoende vrijwilligers te vinden. Iedereen wil meedoen maar de loop kan niet doorgaan als er te weinig vrijwilligers zijn. Om die reden is de na-inschrijving bijvoorbeeld afgeschaft. Je kunt voortaan alleen nog online inschrijven tot vrijdagavond voor de loop.” Mensen die een handje willen helpen zijn van harte welkom en kunnen zich melden bij twiskemolenloopvrijwilligers@gmail.com.

Uitslagen

Alle uitslagen en foto’s kunnen worden teruggevonden op www.twiskemolenloop.nl. Foto’s van fotograaf Jeroen Otten vind je er ook. De volgende Twiskemolenloop is op zondag 6 november. De inschrijving hiervoor is al geopend.

startschot van burgemeester Leon de Lange
De Twiskemolen helemaal in stijl!