Twiskemolenloop | Uitslagen | Wedstrijdverslagen

TML: nieuw parcoursrecord op halve marathon

Nadat de Twiskemolenloop van december door gladheid en ijs niet doorging stonden er afgelopen zondag meer dan 700 lopers te trappelen om te gaan lopen door het mooie Twiske. De loop werd onlangs niet voor niks door Runnersworld uitgeroepen tot favoriete loop. Met een temperatuur van 10 graden en een stevig windje was het goed loopweer en sneuvelde er zelfs een parcoursrecord op de halve marathon.

De start van de 1500 en 3000 meter

Jeugd

Op de 1500 meter domineerde de familie Jacobs. Age van 10 jaar was de snelste met 6:33 minuten. Zijn zusje Bo van 6 jaar was het snelste meisje met 7:15 minuten.

Broer en zus vallen in de prijzen op de 1500 meter

Tobias Limonard won de 3 kilometer in 12:16 minuten. Tweede werd Fay Bergfeld in 13:09 minuten en was daarmee het snelste meisje.

Koningsnummer

Op de 10 kilometer deden bijna 250 lopers mee. Misja Steinmetz uit Amsterdam kwam als eerste over de streep. “Ik heb een dik PR gelopen. Er was wel veel wind maar ik werd goed begeleid door de fietser.” Zijn tijd was 34.49 minuten. De snelste dame was Ingrid Klaassen met 37.40 minuten.

Samen lopen is leuker

Hardlopen is leuk, maar samen hardlopen is nog leuker. Tim van Hattem van Taqueria Lima uit Amsterdam had een team samengesteld van collega’s en vrienden. Compleet met eigen shirtjes verschenen zij aan de start op verschillende afstanden. “We trainen samen en gaan binnenkort zelfs naar Barcelona voor de halve marathon. Het grote doel is de hele marathon van New York in november”. Ook collega’s van Team Sportservice West-Friesland kwamen met twaalf lopers meedoen: “Wij zijn buurt-sportcoaches, dus wij willen natuurlijk ook het goede voorbeeld geven!”  

Parcoursrecord

Op de halve marathon sneuvelde het parcoursrecord van de mannen. David Bolscher uit Amsterdam kwam binnen op 1:12:54 en snoepte daarmee bijna anderhalve minuut van het staande record af.

David liep een parcoursrecord op de halve marathon

De snelste dame was Annemarie Rustenburg uit Biddinghuizen. Zij finishte in 1.33.10 uur. “Ik wilde onder de 1.35 lopen en had een vriendin mee als haas. Het is gelukt dus ik ben blij!”

Uitslagen

Alle uitslagen en foto’s kunnen worden teruggevonden op www.twiskemolenloop.nl De laatste Twiskemolenloop van dit seizoen is op zondag 3 maart, de inschrijving is al geopend.