Twiskemolenloop | Wedstrijdverslagen

Zonnige start TML-seizoen

Op deze eerste zondag van oktober scheen het zonnetje en tikte de thermometer de twintig graden aan. “Een warme start van het seizoen,” glundert Nico Hemelaar, de drijvende kracht achter de Twiskemolenloop. “Alle startbewijzen waren op vrijdag al vergeven en ik zie veel blije gezichten op de baan. Het is altijd weer even opstarten aan het begin van het seizoen en last minute brandjes blussen maar als ik dit zie dan maakt mij dat blij.”

Jeugd

Op de 1500 meter kwam Nina Kemper (6.36 minuten) als eerste over de finish, iets dat we steeds vaker zien: de meisjes lopen sneller dan de jongens. De snelste jongen was Brody Settels met 6.48 minuten.

Kai van den Ende ging er weer met de winst vandoor op de 3 kilometer in een tijd van 12.21 minuten. “Ik ging meteen snel van start, samen met een ander jongen. Ik zag dat hij het niet ging volhouden en zo kwam ik algauw op kop. Ik heb denk ik nog nooit zo snel gelopen.” Het snelste meisje was Maroh van der Hout met 14.12 minuten, zij werd 4e overall.

Kai van den Ende is de snelste jongen op de 3 kilometer en wordt opgewacht door trotse opa en oma

Jong en oud

De jongste loper van deze dag was 3 jaar, de oudste was 81 jaar. Harry de Gier begon met lopen op zijn 65e. “Als een soort nieuwe hobby. Ik wilde vandaag de 5 kilometer binnen het half uur lopen en dat is gelukt. Je kunt deze sport heel lang beoefenen, als je maar rustig door blijft lopen.”

De winnaars op de 5 kilometer waren Coen Haver in 19 minuten en Menoes Eising in 21.30 minuten. “Het was best warm om te lopen, terwijl er toch een windje stond op het stuk bij de molen.” Menoes werd 9e overall.

Koningsnummer

Op de 10 kilometer was de snelste heer Yorin van Baarle met 35.32 minuten. De snelste dame was Petra Vink met 46.36 minuten. Zij was eén van de vijftig ‘Meeuwen’, de loopclub uit Volendam, die elk jaar bij eén van de edities van de Twiskemolenloop aanhaken als onderdeel van hun onderlinge competitie.

Petra Vink is de snelste dame op de 10 kilometer

Familieloop

Joep uit Schagen liep samen met zijn dochter Milou de 10 Engelse Mijl, oftewel de 16 kilometer. “Milou had getraind voor de Damloop maar kort van te voren was zij geblesseerd. Zij was erg teleurgesteld, dus besloten we samen met de Twiskemolenloop mee te doen.” Joep en Milou werden aangemoedigd door familie, waaronder Joeps kleinkind van 5 maanden. “Misschien doet zij over een paar jaar ook wel mee.”

Joep met dochter Milou en kleindochter als supporter.

Mohammed Zemouri ging er met de winst vandoor op de 16 kilometer (59.03 minuten). “Het ging lekker, ik had mijn horloge thuisgelaten en liep op gevoel.” Sanne Bakker was de snelste vrouw met 1.15.35 uur, zij was 6e overall. Thomas van Dop won de halve marathon in 1.15.54 uur. Hij traint voor de halve Ironman “Dat is het echte doel, over twee weken ga ik naar Kroatië”. Ynske Rodenhuis was de snelste vrouw in 1.40.27 uur. Zij liep de halve marathon ter voorbereiding op de marathon van Amsterdam. “Het ging dramatisch vandaag, één groot gevecht. Hopelijk gaat het over twee weken beter.”

Uitslagen

Alle uitslagen kunnen worden teruggevonden op www.twiskemolenloop.nl De volgende Twiskemolenloop is op zondag 5 november, de inschrijving is al geopend.