Nieuws

Crosscompetitie start in november

Het crossseizoen komt er weer aan en vanaf 19 november start de Crosscompetitie 2022/2023. In de winter worden er buiten op de baan geen wedstrijden meer gehouden, maar er zijn wél crosswedstrijden in ‘t Twiske, voornamelijk over gras en zand, en meestal ook nog op heuvelachtig terrein.

De afstand van de cross varieert van 600 meter voor de allerjongsten tot maximaal 1500 meter voor de oudste pupillen. De oudste junioren lopen maximaal 5000 meter. Bij de cross zijn er drie voorrondes waaraan iedereen kan meedoen en er is daarna een finale. Bij een goed individueel resultaat mag je aan de finale meedoen. Voorwaarde is wel dat je aan ten minste twee van de drie wedstrijden hebt meegedaan. Doen er minimaal drie atleten van jouw vereniging mee in jouw leeftijdscategorie? Dan kan je je ook als ploeg plaatsen voor de finale.

Op zaterdag 19 november 2022 organiseert AC Waterland de eerste crosscompetitie In de regio midden, voor pupillen A/B/C/mini,  junioren C/D en mannen/vrouwen U20/U18. Lees meer op de speciale crosspagina op onze site, ook over hoe je je kunt inschrijven voor deze wedstrijd of kijk in de agenda.