Nieuws | Twiskemolenloop | Uitslagen | Wedstrijdverslagen

Goed loopweer voor Twiskemolenloop

Een frisse ochtend met weinig wind en 10 graden, maakte dat 573 lopers aan de start van de tweede Twiskemolenloop van dit seizoen verschenen. Steeds meer jeugd vindt de weg naar de start, meer dan 50 jonge lopers streden voor de snelste tijd op de 1,5 of 3 kilometer. Bloemen of niet, iedere jeugdloper ging met een medaille naar huis.


Jeugdlopers
Op de 1,5 kilometer kwamen Tristan Bonninga en Merel Hoff tegelijkertijd over de finish in een tijd van 6.42 minuten. Tristan vertelt: “Er was weinig wind en ik heb echt alles gegeven. Nu moet ik wachten op mijn vader, hij loopt de 16.” Merel moest ook op haar meelopende vader wachten, daarna kon zij hem trots de bloemen tonen.

Foto: Tristan Bonninga en Merel Hoff

Collega’s
De collega’s van het Hoornse bedrijf Tijhuis Ingenieurs waren op deze zondag erg succesvol. Zowel Mark Wierstra (38.21 minuten) als Myrte Tijhuis (47.40 minuten) waren de snelsten op de 10 kilometer. Collega Jurjen werd vierde. “Alleen sportieve mensen mogen bij ons bedrijf werken,” grapte Myrte.

Halve marathon
De snelste dame op de halve marathon was Renate Zomerdijk met 1.46.16. Zij had al vijf kilometer in de benen vóór de start, omdat zij in training is voor de marathon van Valencia, begin december. Eddy van Leeuwen uit Zaandam was de snelste heer met 1.23.47. “Complimenten aan alle vrijwilligers in het veld, altijd fijn hoe zij de weg wijzen en voor thee zorgen.”

Ultraloper
Drie jaar geleden kon Mohamed Marrabou uit Amsterdam-Noord volgens eigen zeggen “nog geen vijf meter hardlopen”. Hij werd op sleeptouw genomen door niemand minder dan Elsi Annegarn, die in 2012 wereldkampioen werd op de 100 kilometer in leeftijdsklasse 55+. Sindsdien heeft de ACW-er de smaak te pakken en doet hij ultralopen van wel 65 of 132 kilometer. “Ik had eerder moeten beginnen met hardlopen,” vertelt de goedlachse Marrabou. Deze zondag deed hij met gemak de 21 kilometer (1.33.02), zijn twee zoons liepen de 10 kilometer. “Over vier maanden loop ik de 100 mijl in Berlijn.”

Foto: Mohammed Marrabou met zijn kinderen

Uitslagen en foto’s
Alle uitslagen en foto’s kunnen worden teruggevonden op www.twiskemolenloop.nl. De volgende Twiskemolenloop vindt plaats op 2 december, er kan al worden ingeschreven.