Nieuws | Twiskemolenloop | Wedstrijdverslagen

Twiskemolenlopers zwoegen tegen de wind in

De weersverwachting was regenachtig. Met de regen viel het mee, de stevige tegenwind op de dijk langs de molen was echter een flinke tegenstander voor de 578 lopers van de derde Twiskemolenloop van dit seizoen. Terwijl de lange afstandslopers in het Twiske liepen, klonken er sinterklaasliedjes uit de speakers. Twee Pietjes wachtten de jeugdlopers op bij de finish met de medailles en wat lekkers.


Pusceddu-groep
De snelste loper op de 3 kilometer was de 18-jarige Fabian Pusceddu. Hij rondt met deze loop zijn onderzoek voor zijn profielwerkstuk af. Fabian zit in de examenklas van het Amsterdamse Hyperion Lyceum en doet een onderzoek naar het effect van carnitine op de sportresultaten. Het groepje Pusceddu bestaat uit negen proefpersonen en zij hebben zowel deze, als de vorige Twiskemolenloop de top 3 van de 3 kilometer bepaald. Ook de moeder van Fabian, Ingrid Hissink liep mee en werd eerste dame op deze afstand.


Sinterklaasdrukte
Ondanks de Sinterklaasdrukte hadden veel ouders en kinderen hun weg gevonden naar deze editie van de Twiskemolenloop. De Landsmeerse Maroh van der Hout was het snelste meisje op de 1,5 kilometer met 7:02 minuten. Jeepe Daas was de snelste jongen met 6:21 minuten. Bij de finish stonden twee Pietjes alle jeugdlopertjes op te wachten met de medailles en wat lekkers.

 

Foto: Maroh van der Hout uit Landsmeer

Running Junkies
Oskar Wahlen was met een paar loopmaatjes van de Amsterdamse Running Junkies naar Landsmeer afgereisd om mee te doen met de Twiskemolenloop. “Hoewel veel van ons marathonlopers zijn, vond ik deze afstand (de 5 kilometer) niet meevallen. Je moet knallen en je kunt je energie minder goed verdelen. Ik loop liever een langere afstand!”


Challenge
Jan Twisk uit Limmen kwam over de finish van de halve marathon en werd door zijn familie met champagne opgewacht. Jan had met deze Twiskemolenloop zijn persoonlijke challenge voltooid, door elke maand van 2018 een halve marathon te lopen. “Ik heb doelen nodig, dus toen bedacht ik dit. Ik heb gelopen in Leiden, Eindhoven, Haarzuilen, Egmond, op Texel maar ook in San Sebastian. Dit was de laatste!”

 

Uitslagen en foto’s
Alle uitslagen en foto’s kunnen worden teruggevonden op www.twiskemolenloop.nl. De volgende Twiskemolenloop vindt plaats op 3 februari 2019. Er kan al worden ingeschreven.