Nieuws | Twiskemolenloop | Wedstrijdverslagen

Harde wind plaagt Twiskemolenlopers

Afgelopen zondag werd alweer de laatste Twiskemolenloop van dit seizoen gelopen. In totaal stonden bij deze vijf lopen meer dan 3000 lopers aan de start. Nog altijd zijn er lopers die voor het eerst hun weg naar ’t mooie Twiske vinden, waar zij kunnen genieten van de natuur en het autovrije parcours. Ondanks de harde wind werden er deze zondag PR’s gelopen en sneuvelde er zelfs een parcoursrecord.

Razendsnel

Maartje Rol is inmidddels een bekend gezicht op de atletiekbaan van Landsmeer. Ook deze zondag ging zij weer met de bloemen naar huis, als snelste meisje én snelste loper op de 1500 meter. “Ik keek in de eerste ronde een paar keer achterom en dacht ‘waar is iedereen?’ Toen zag ik een jongen vlak achter me en dacht ‘als ik wil winnen moet ik iets harder gaan dan hij’. Dat lukte. De Landsmeerse Kai van de Ende kwam als tweede en dus snelste jongen over de finish.

Tegenwind

Silke de Wolde uit Almere kwam als eerste dame over de finish op de 5 km in 19.12 minuten. “Met die harde wind was het zwaar lopen, vooral tussen de 3 en 4 kilometer hadden we ‘m vol tegen” Marieke de Groot van triatlonvereniging de Dolfijn kwam als snelste dame op de 10 km binnen in 40:30 minuten. “Het was inderdaad pittig met die wind, ik heb geen PR gelopen vandaag. Ik loop samen met mijn trainer, wij zijn hier met een groep van twintig man en hebben een onderlinge competitie.”

Tweeluik

Hoewel de 10 km nog steeds het koningsnummer is met meer dan 210 lopers aan de start, zien wij ook een toename aan lopers op de langere afstanden. Veel lange afstandslopers zijn in training voor een voorjaarsmarathon. Ongeveer honderd halve marathonlopers deden mee en meer dan 120 lopers deden de 16km, waaronder een groep van veertig lopers van De Spartaan uit Lisse. Zij hadden vanaf oktober getraind voor een tweeluik: in Landsmeer de 16 km en in mei zullen zij de halve marathon lopen in Leiden. Sylvia en Marjon zijn de enige twee van die groep die de 10 km liepen “Wij zijn nog niet toe aan een langere afstand, wij lopen pas twee jaar. Maar dit was wel het mooiste loopje tot nog toe, wat een prachtige route! En ondanks de wind liep ik toch een PR!”

Parcoursrecord

Tegenwind of niet, deze zondag sneuvelde er toch een parcoursrecord. Marieke Brouwers uit Amsterdam keek direct na de finish blij op haar sporthorloge. Zij liep 40 seconden van het parcoursrecord af met een tijd van 1.27.02 op de halve marathon. “Het is ook voor mij persoonlijk een PR!”