Nieuws | Twiskemolenloop | Wedstrijdverslagen

Twiskemolenloop, de mooiste loop van de omgeving

 


Het weerbericht gaf 85% kans op regen aan, maar dat is voor de meeste hardlopers geen reden om binnen te blijven. Sterker nog, met een beetje regen en weinig wind wordt er vaak een parcoursrecord aan flarden gelopen. En dat is precies wat er afgelopen zondag ook gebeurde.
Met bijna 600 lopers aan de start was het weer een mooie editie.

Razendsnelle meisjes

De razendsnelle Maartje Rol beet de kop af met de 1,5 kilometer en kwam als eerste over de finish. Zelfs de jongens liet zij achter zich. Bijna gingen zowel Maartje als haar moeder beiden met bloemen naar huis. Moeder Nanda Klok deed mee aan de 3 kilometer, net als de 13-jarige en fanatieke Joy Kuiper. Joy, die vaker als eerste over de finish komt, vertelde “Ik wilde haar voor blijven maar ze haalde mij halverwege in. Toen kon ik haar op het laatst toch nog voorbij”.

Foto: Damian Smit en Maartje Rol

Parcoursrecord

Tijmen van ‘t Land liep op de 5 kilometer een nieuw parcoursrecord. Hij liep 6 seconden sneller dan het oude record uit 2017. Tijmen liep in 2018 ook mee op deze afstand, deze zondag liep hij ruim een minuut sneller dan toen. Het had weinig gescheeld of een tweede parcoursrecord was gesneuveld. Relin van Vliet uit Amsterdam kwam als eerste dame binnen op de halve marathon in 1:27:50. “Als ik geweten had dat ik 7 seconden sneller had moeten lopen voor een parcoursrecord dan had ik nog even een sprintje getrokken” lachtte de energieke Relin.

Mooi rondje

Atlete Ingrid Klaassen uit Amsterdam kwam als eerste dame over de finish op de 10 kilometer. Zij bereidt zich voor op het NK volgende week. “Ik kom hier altijd hardlopend naar toe. Ik maak wat lusjes voor wat extra kilometers en ga na de loop dus ook weer hardlopend naar huis.” Jeffrey van der Park uit Purmerend was de snelste heer op de 16 kilometer. “Ik had al eens meegedaan aan de 10 kilometer, maar de route van 16 is een nog mooier rondje, zo om het water heen. Ik heb lekker gelopen.” Marianne van Wensen uit Muiden keek blij op haar horloge toen zij de finish passeerde “Een P.R.! Ik ben heel blij. Wij doen altijd met een groepje mee aan de Twiskemolenloop en wij vinden het de mooiste loop van de omgeving”.

Facebook-winactie

Margret Stornebrink en Dorothe Mulders uit Haarlem hadden twee startbewijzen gewonnen met de Facebook-winactie. Zij lopen graag samen en trainen nu voor de halve marathon van Madrid, deze vindt eind maart plaats. Dorothe (66) “Margret is mijn inspiratiebron! En ik ben blij dat ik nog steeds mee kan rennen.” Margret (49)En Dorothe is dat voor mij. Afgelopen oktober liep ik mijn eerste marathon, in Amsterdam. Dit was mijn eerste lange loop sindsdien. Het ging lekker!”

De speaker interviewt Dorothe en Margret

Uitslagen en foto’s

Alle uitslagen en foto’s kunnen worden teruggevonden op www.twiskemolenloop.nl De laatsteTwiskemolenloop van dit seizoen is op zondag 1 maart 2020, er kan al worden ingeschreven. Op deze datum kunnen de seizoenskaarthouders hun dry-fit shirt met unieke ontwerp ophalen.