Nieuws | Twiskemolenloop | Wedstrijdverslagen

Indrukwekkend parcoursrecord tijdens Twiskemolenloop

Afgelopen zondag verschenen meer dan 660 lopers aan de start van de laatste Twiskemolenloop van 2019. Het leek een gladde loop te worden door de koude nacht, maar een watering zonnetje en een schoongeveegd parcours zorgden voor een optimale loopconditie waardoor er zelfs een parcoursrecord aan diggelen werd gelopen.

 

Parcoursrecord

Op 10 Engelse mijl (16 kilometer) werd een indrukwekkend parcoursrecord gelopen.

Atlete Saskia van Vugt liep met een tempo van 3:50 minuten per kilometer ruim vijf (!) minuten van het parcoursrecord af. Zij finishte met een tijd van 1:01:36. Ook tweede dame Rosalie Teeuwen dook ruim onder de bestaande parcourstijd uit 2017.

 

Sportfamilie

De volledige familie Rol verscheen zondag aan de start. Dochter Maartje was het snelste meisje op de 1,5 kilometer. Deze winst haalde zij al eens eerder op de Twiskemolenloop, tijdens de maart-editie van dit jaar. Haar broer Jelle kwam als eerste over de streep op de 3 kilometer. Beiden stonden met hun gewonnen boeket bloemen bij de finish te wachten op hun ouders. Moeder Nanda liep de 5 kilometer en vader Marco de 10.

Lopen met hond

Ilse van der Veen uit de Beemster besloot zondag met haar hond Jack aan de start te verschijnen. Jack, een kruising van een bordercollie en boerenfox, had er zin in. Ilse “Hij was enthousiast dus hij hield het tempo hoog. Ik heb nog nooit zó’n snelle 10 kilometer gelopen! Een volgende keer ga ik misschien een langere afstand met hem proberen.”

Losse veter

Gert Brinkman kwam als eerste heer over de finish van de 10 kilometer. “Ik liep eigenlijk gelijk voorop. Ik dacht: het zou leuk zijn als de anderen er overheen komen, dus ik hield even in maar er kwam niks. Toen ben ik voluit gegaan. Ja, mijn veter zat los, maar ik had er geen last van. Ik keek onderweg naar de mist boven het veld, schitterend.”

 

Uitslagen en foto’s

Alle uitslagen en foto’s kunnen worden teruggevonden op www.twiskemolenloop.nl De volgende Twiskemolenloop is op de prachtige datum 2-2-2020, er kan al worden ingeschreven.