Nieuws | Twiskemolenloop | Wedstrijdverslagen

Twiskemolenloop in trek bij scholieren

De eerste zondag van november is een belangrijke dag voor hardlopers. Terwijl in New York meer dan 50.000 lopers zich klaarmaakten voor de marathon der marathons, stonden de 515 lopers van de Landsmeerse Twiskemolenloop al aan de start. Het was goed weer voor een loopje; een droge ochtend, elf graden en weinig wind.

 

Hardloopmaatjes

Op de meest populaire afstand, de tien kilometer, komen veel hardloopmaatjes samen over de finish. Zoals de zusjes van der Velde. Josee “Zelf woon ik in Landsmeer dus ik doe vaker mee aan de Twiskemolenloop. Mijn zus en ik hebben hetzelfde tempo, dus dat loopt prettig. Het is jammer dat mijn zus niet dichterbij woont, anders zouden we vaker samen kunnen trainen.”

 

Schoolproject

Andor Monter is docent lichamelijke opvoeding aan het Cartesius 2, een middelbare school in Amsterdam. Hij kwam zondag met tweeëntwintig leerlingen naar Landsmeer. “We hebben de afgelopen zes weken op school een hardloopmodule gedaan. Op vrijdags trainden we met zijn allen en verder kregen ze van mij een loopschema om nog twee trainingen per week af te werken. Ze konden kiezen: de vijf kilometer leren uitlopen, of de vijf kilometer sneller leren lopen. Deze loop is de afsluiting van dit project. Ze hebben het goed gedaan, ik ben zeer tevreden. Ze krijgen van mij allemaal een medaille.”

De leerlingen van de Cartesius 2 school met hun docent Andor Monter.

Marathonvoorbereiding

De snelste man op de halve marathon was Yoshi Groen, in 1:21:35. “Over drie weken loop ik mijn volgende marathon, in San Sebastián. Het ging goed. Dit is een van mijn laatste lange trainingsloopjes, hierna mag ik rustig aan doen. Maar eerst ga ik nu hardlopend terug naar huis, naar Amsterdam-Zuid”.

De snelste dame kwam fit over de streep in 1.50.03. Franceska Wagenaar “Ik ben heel tevreden, dit was mijn eerste halve. Ik loop zo’n twee keer per week tien kilometer. Ik hoop in april mijn eerste hele marathon te lopen, maar ik heb nog geen planning daarvoor hoor!”

 

10 Engelse Mijl

De 70-jarige Lesley Pengel droeg zijn 16 kilometerloop (1:42:33) op aan de vijf lopers van Running Blind, zij liepen diezelfde dag de marathon van New York. “Normaal gesproken doen ze hier mee aan de Twiskemolenloop. Zelf ga ik over drie weken de halve marathon van Curacao lopen.”

De snelste dame op de 16km was Marieke Faber (1:15:46). “Ze hadden een zieke in mijn loopgroepje dus ik besloot in te vallen. Dit was bij lange na niet mijn snelste tijd, maar het ging wel heel lekker.”

 

Uitslagen en foto’s

Alle uitslagen en foto’s kunnen worden teruggevonden op www.twiskemolenloop.nl De volgende Twiskemolenloop is op zondag 1 december, er kan al worden ingeschreven.