Twiskemolenloop | Uitslagen | Wedstrijdverslagen

Nieuw seizoen Twiskemolenloop van start

Een grijze en kletsnatte dag gaf het weerbericht aan. Toch vonden 569 lopers hun weg naar de start van de 220ste editie van de Twiskemolenloop. Door de stevige wind voelde de 9 graden kouder aan en daarmee werd het een herfstige editie. De Twiskemolenloop is vaak een strijd tegen de elementen en mede door de autovrije route een geliefde loop van velen. Al meer dan 160 lopers schaften meteen een passepartout aan waarmee ze intekenen voor alle vijf de lopen en na afloop van de laatste in maart een mooi en uniek loopshirt kunnen ophalen.


Familieloop
Omdat de Twiskemolenloop verschillende afstanden biedt is het een loopje voor de hele familie. Ook deze editie zagen wij complete gezinnen aan de start verschijnen. De Landsmeerse familie van der Kloet bijvoorbeeld; Jim van 8 jaar deed mee aan de 1,5 kilometer. Zijn zus Daniek van 11 jaar liep de 3 kilometer. Daarna waren de ouders aan de beurt; Erik en Annemiek liepen samen de 5 kilometer, terwijl de kinderen hen opwachtten samen met oma. Ook de 9 jarige Leon den Ouden, snelste jongen op de 1,5 kilometer had zijn familie mee. Zijn vader vertelt “Vandaag was ik de coach en chauffeur. Leon liep de 1,5 kilometer en mijn vrouw deed mee aan de 5 kilometer”.

Foto: de Landsmeerse familie van der Kloet

Meeuwen
Elk jaar komen de Meeuwen uit Volendam in grote getalen naar de eerste Twiskemolenloop van het seizoen. Zondag waren er wel zestig Meeuwen op de baan. Yvonne Bond vertelt “Elk jaar doen wij mee aan een competitie van twaalf wedstrijden, van oktober tot februari. Het gaat vooral om de eer maar we zijn allemaal best fanatiek”. Zowel de snelste heer (Joost Zaunbrecher met 34:50 minuten) als de snelste dame (Regina Veerman met 43:27 minuten) op de 10 kilometer waren lopers uit Volendam.

Halve marathon
Marjolein Bijwaard-Reitsma uit Beverwijk liep zondag haar eerste halve marathon en kwam meteen als snelste dame over de finish in een tijd van 1:39 minuten. “Ik heb niet eens zoveel getraind. Ik hoopte onder de 1:40 te lopen”. Roel Hendriksen uit Oegstgeest kwam met zijn loopgroepje naar Landsmeer. “Een paar lopers wilden deze zomer gaan trainen voor een halve marathon. Dus toen heb ik een schemaatje van drie keer per week lopen opgesteld. Het doel was om onder de 1:50 te lopen. En dat is ze allemaal gelukt!”


Uitslagen en foto’s
Alle uitslagen en foto’s kunnen worden teruggevonden op www.twiskemolenloop.nl. De volgende Twiskemolenloop vindt plaats op 3 november, er kan al worden ingeschreven.