Nieuws

Jeugdnieuws

Het winterseizoen is weer aangebroken. Per 1 november zijn de meeste jeugdleden naar een leeftijdscategorie hoger gegaan. Voor sommigen betekent dit zelfs dat zij van pupil naar junior zijn ‘gepromoveerd’, met andere trainingsdagen tot gevolg. Dit proces is zoals elk jaar ook nu weer vlotjes verlopen. De actuele trainingstijden en leeftijdscategorieën kun je vinden op de pagina Trainingstijden.

De winter staat ook synoniem voor het cross-seizoen. Lekker rennen over onverhard terrein, zoals gras en zandpaden. Dus niet zoals gewoonlijk op de atletiekbaan, maar lekker over de Zanddijk, door de duinen of het bos bijvoorbeeld. Op 15 januari 2022 en 5 februari zijn er crosswedstijden waarbij wij hopelijk met veel ACW’ers van de partij zullen zijn.

In de winterperiode trainen onze junioren één keer in de maand in de prachtige indoor atletiekhal van Lycurgus in Assendelft. Op 9 november vond de eerste indoortraining plaats, met een grote groep enthousiaste junioren en juniorentrainers. Ook leuk om te zien was dat er veel ouders bereid waren onze jeugdleden naar Assendelft te brengen en te halen. Dank daarvoor! We kunnen altijd hulp gebruiken, binnen alle geledingen van de club.

Mark Essenburg, bestuurslid jeugdatletiek