Nieuws

Klaar voor de Dam tot Dam-loop met drie clinics AC Waterland

Wil je dit jaar meedoen aan de Dam tot Damloop? Goed getraind bij de start en fit finishen? En kun je nu al een uur achter elkaar hardlopen? Volg dan de drie clinics bij atletiekvereniging AC Waterland uit Landsmeer.


Gevarieerde trainingen in het Twiske
Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op de Dam tot Dam-loop. Het is ruim 16 kilometer (10 Engelse mijl), en het parcours is best pittig met de IJ-tunnel erin, en vaak ook warme omstandigheden. Daarom organiseert AC Waterland drie trainingen (clinics) speciaal gericht op de Dam tot Dam-loop. Wij zorgen er dan voor dat je op zondag 18 september helemaal klaar en fit bent voor de grootste en populairste loop van Noord-Holland. Voorwaarde is wel dat je nu al een uur non-stop kunt hardlopen.

De clinics bestaan uit totaal drie wekelijkse training, steeds op de woensdagavond. De trainingen zijn gevarieerd: loopscholing, conditieopbouw, lichte krachttraining en intervaltrainingen. De clinics duren zo’n 1,5 uur per keer en staan onder leiding van de ervaren trainer en ultraloper Dennis Kreetz uit Oostzaan.

Uiteraard trainen we in het prachtige natuurgebied het Twiske, op autovrije paden.

Data, kosten en inschrijven
De eerste training start op woensdagavond 24 augustus. De tweede training is op woensdag 31 augustus, en de derde op woensdag 7 september.
Steeds om 19.20 uur verzamelen bij AC Waterland in het sportpark van Landsmeer. Dan gaan we om 19.30 uur samen richting het Twiske, dat letterlijk om de hoek ligt.

Voor de kosten hoef je het niet te laten. Je volgt de drie clinics voor totaal slechts € 20.

Schrijf je in via info@acwaterland.nl. Heb je eerst nog vragen? Gebruik dan ook dat e-mailadres.

Leuk als je meedoet. Dan zien we elkaar op woendag 24 augustus. Graag tot dan!

Dennis Kreetz
AC Waterland

Foto: damloop.nl