Nieuws | Twiskemolenloop | Wedstrijdverslagen

Opnieuw TML parcoursrecord

Ondanks harde wind toch parcoursrecord op Twiskemolenloop

Afgelopen zondag was het volle bak bij AC Waterland, 645 lopers stonden aan de start. Al een week van tevoren waren alle startnummers vergeven en ontstond er een ware ruilhandel op Facebook. Organisator Nico Hemelaar “We willen deze loop kleinschalig houden en kunnen met het huidige vrijwilligersaantal eenvoudig niet meer lopers aan, dus ik kan het niet vaak genoeg zeggen: schrijf je op tijd in!” Ondanks de harde wind in de polder sneuvelde er ook deze zondagochtend weer een parcoursrecord.

Jeugd

Op de 1500 meter werd de winst wederom gepakt door de hardloopfamilie Kemper. Keimpe Kemper was de snelste jongen met 6:15 minuten, zijn nichtje Nina was het snelste meisje met 6:59 minuten. Op de 3 kilometer was Jelle Rol de snelste met 11:18 minuten. Tess van den Bremer uit Bunschoten-Spakenburg het snelste meisje met 12:28 minuten. Tess heeft ouders die aan triatlon doen “Als zij ergens een loop gaan doen, vraag ik altijd of ik mee kan voor een korte afstand. Zelf doe ik eigenlijk alleen aan judo.”

Keimpe en Nina Kemper, snelste jongen en meisje op de 1500 meter, samen met opa en oma Kemper

Parcoursrecord

Dit eerste post-Corona Twiskemolenloop-seizoen regent het parcoursrecords. Ook deze zondag sneuvelde er weer een. De 21-jarige Tom Hoogenboom uit Warmenhuizen besloot last minute mee te gaan met een vriendin die de Twiskemolenloop ging doen. Als eerste man kwam hij over de finish van de 5 kilometer in 15:29 minuten en snoepte daarmee 30 seconden van het parcoursrecord af. Snelste dame was Ingrid Klaassen, een bekende winnares op de Twiskemolenloop. In de vorige edities was ze de snelste op de 10 én de 16 kilometer.

Start van de 5 kilometer, met in het midden de winnaars: Ingrid Klaassen (#2287) en Tom Hoogenboom (#1886). Tom liep een parcoursrecord.

#Rentegenkanker

Voor de dertiger Dirk uit Amsterdam was deze loop sowieso een overwinning. “Vorig jaar liep ik nog met gemak een halve marathon. Maar toen werd ik ziek en was ik al moe van een blokje om.” Dirk kreeg kanker en na de behandeling besloot hij te gaan trainen voor de tien kilometer om zo zijn conditie weer op te bouwen. Dirk liep niet alleen, minstens 16 vrienden en collega’s besloten met hem mee te lopen. “Ik ben al blij dat ik de 10 vandaag uit kon lopen. En mijn vrienden hebben meegelopen om mij te supporten, echt heel mooi dit.”

Dikke PR

Lieke van den Borne deed voor de tweede keer mee aan de Twiskemolenloop en voor de tweede keer ging zij met de bloemen naar huis. De eerste keer was zij de snelste dame op de 5 kilometer, afgelopen zondag was zij de snelste dame op de 10 kilometer, in 41:57 minuten. “Het is zo’n fijn loopje met een mooie parcours!” Yorin van Baarle was de snelste heer op de 16 kilometer met een mooie tijd van 56:55 minuten. Deze loper uit Uitgeest won in eerdere edities van dit seizoen de 5 én de 10 kilometer. “Nu moet ik eigenlijk in maart de halve marathon komen lopen!” grapte hij enthousiast. “De eerste 8 kilometer liepen we tegenwind, daarna kregen we zij- en rugwind, heerlijk. Ik heb een dikke PR gelopen!”

Uitslagen

Alle uitslagen en foto’s kunnen worden teruggevonden op www.twiskemolenloop.nl De laatste Twiskemolenloop van dit seizoen is op zondag 5 maart 2023. De inschrijving is al geopend.