Nieuws | Twiskemolenloop

Onverwacht warme sloteditie Twiskemolenloop

Twiskemolenloop 4 maart
Fotograaf: Peter Karman

Na een winterse week met sneeuw en ijs was het nog spannend of de loop door kon gaan. Tot en met de dag zelf waren de waterleidingen en verwarming van het clubgebouw bevroren. “Een koude kantine, geen douches, geen koffie of thee, dat kun je de lopers én de vrijwilligers niet aandoen” aldus organisator Nico Hemelaar. “Zaterdag is er met man en macht gewerkt om het allemaal weer in orde te maken”. De ochtend begon met -2, maar tegen de middag, toen de laatsten van de 475 lopers binnenkwamen, was het inmiddels 11 graden en voelde het zonnetje zelfs warm aan.

Vroege vogel
De snelste dame op de 21 km was Larissa Praat uit Amsterdam. “Ik loop zo’n 3-4 keer per week. Ik heb een drukke baan en sta graag vroeg op zodat ik de dag begin met een rondje hardlopen. Dan kan ik er de rest van de dag weer tegenaan.” De snelste dame op de 16 km was Judith Suiker uit Landsmeer met 1.21.05 uur. “Het ging wel lekker, het was best warm eigenlijk.”

Running Blind
Running Blind is een stichting voor hardlopers met een visuele handicap. Regelmatig staan zij aan de start van de Twiskemolenloop, omdat het parcours autovrij is en weinig obstakels kent. Machteld uit Haarlem loopt samen met haar buddy, de Landsmeerse Petra. Zij trainen elke dinsdagochtend samen. Machteld: “Ik zie alles door een kokertje, de rest zie ik niet. Dus dat ziet Petra voor mij. Ik vind het Twiske wel heel mooi om te lopen.”

Run2Forty2
Trainen voor een marathon kun je beter niet alleen doen. Er moeten flink wat kilometers gelopen worden voor je fit aan de start kun verschijnen. De trainingsgroep Run2Forty2 uit Haarlem had een 30-er op het programma staan. Voorafgaand aan de start van de halve marathon hadden ze al 9 kilometer in de benen. Eén van hen, de 27-jarige Jeffrey de Groot, is ondanks de extra training die ochtend, de snelste heer op de 21 kilometer in 1.24.22. “Ik train voor de marathon van Londen. We doen allemaal mee aan een voorjaarsmarathon, anderen gaan naar Boston of Rotterdam.”

Dry-fit shirt
Traditiegetrouw konden de lopers met passe partout bij deze laatste loop van het seizoen hun dry-fit shirt ophalen. De foto’s en uitslagen kunnen worden teruggevonden op www.twiskemolenloop.nl. De volgende Twiskemolenloop is de 215e editie en vindt plaats op 7 oktober.