Twiskemolenloop | Wedstrijdverslagen

Twee parcoursrecords gesneuveld tijdens Twiskemolenloop

Een strakblauwe lucht en 3 graden, dat is goed loopweer. Ondanks de stevige tegenwind sneuvelden er maar liefst twee parcoursrecords. 496 lopers verschenen aan de start van de vierde Twiskemolenloop van dit seizoen. Het startschot werd gegeven door de waarnemend burgemeester Anne-Lize van der Stoel.

Startschot
Afgelopen najaar heeft burgemeester Astrid Nienhuis afscheid genomen van Landsmeer. Deze zondag was waarnemend burgemeester Anne-Lize van der Stoel bij AC Waterland aanwezig om kennis te maken met het bruisende verenigingsleven van Landsmeer. “Het is goed om te zien dat er zoveel vrijwilligers zijn die deze Twiskemolenloop mogelijk maken. En dat er zoveel mensen mee lopen en aan hun gezondheid werken. Zelf ben ik meer een fietser en doe mee aan fietstochten van Le Champion.”

Snelle zusjes  
De zusjes Mast uit Purmerend deden zondag voor het eerst mee met de Twiskemolenloop. Beiden gingen zij met bloemen naar huis. Nienke van 11 jaar, was het snelste meisje op de 1,5 km. Eline van 14 was het snelste meisje op de 3 km. Zij brak ook het parcoursrecord dat al sinds 2014 op naam van Emma Kant stond.

Parcoursrecords
Niet alleen Eline brak zondag het parcoursrecord. Ook Tim Tesselaar uit Den Helder ging met bloemen naar huis. Hij snoepte bijna een minuut van het record af en dat is een knappe prestatie met deze harde wind. Hij liep de halve marathon in een tijd van 1.14.46 uur. Tim is pas 22 jaar en liep afgelopen oktober zijn eerste marathon in 2 uur 37. Een veelbelovend atleet, die wij vaker hopen terug te zien bij de Twiskemolenloop.

Samen lopen
Wat is er mooier dan samen als eerste finishen? Dat moeten Nina van der Hoeven en Celine van Halsema gedacht hebben toen zij op de finish af kwamen en de omroeper vroeg om een battle. De vriendinnen uit Amsterdam keken elkaar aan, pakten elkaars hand vast en versnelden. Samen. Zij trainen voor de marathon van Rotterdam en hebben ongeveer hetzelfde tempo, wat de vele trainingskilometers een stuk aangenamer maakt. Wie uiteindelijk met de bloemen naar huis ging is onbekend.

Foto’s en uitslagen
Foto’s en de complete uitslagen zijn terug te vinden op www.twiskemolenloop.nl De laatste  Twiskemolenloop van dit seizoen vindt plaats op zondag 4 maart 2018. Op die dag kunnen de lopers met een passepartout hun dry fit t-shirt met unieke print ophalen. Je kunt nu al voor-inschrijven op www.inschrijven.nl