Nieuws

Contactpunt Eenzaamheid

Sinds corona in het vroege voorjaar van 2020 de wereld lamlegde, was het ook bij onze eigen club aan het sportpark in Landsmeer rustig, veel te rustig. Onze leden mochten in zeer beperkte groepsgroottes trainen en vanwege avondklok en lockdown werd het trainen in groepsverband al helemaal onmogelijk. De kantine en de kleedruimtes waren lange tijd gesloten. Natuurlijk kun je hardlopen in je eentje, maar daarvoor werden we niet lid van het altijd gezellige ACW. Als bestuur maakten we ons zorgen om onze leden. Na het lezen van het bericht over eenzaamheid op de voorpagina van ‘t Kompas, willen we onze leden graag wijzen op het mooie initiatief Contactpunt Eenzaamheid Landsmeer.

Uit RIVM-onderzoek blijkt dat 46,7 procent van de inwoners van Landsmeer kampt met eenzaamheid. Dat komt neer op vier op de tien Landsmeerders. De zorgen zijn dus niet onterecht. Het RIVM startte de metingen in april 2020 en hoewel de curve na april 2021 iets lijken af te vlakken is er nog steeds reden tot bezorgdheid.

Landsmeer heeft op 1 oktober, aan het begin van de Week tegen Eenzaamheid, het Contactpunt Eenzaamheid Landsmeer gelanceerd. Dit digitale en telefonische contactpunt is er voor alle inwoners, bedrijven en (sport)verenigingen in Landsmeer.

Het Contactpunt Eenzaamheid is een initiatief van de gemeente. “We hopen hiermee het taboe rond eenzaamheid te doorbreken.” Het Contactpunt wordt ook ingezet om meer bekendheid over eenzaamheid te geven en inwoners, ondernemers en verenigingsleden in Landsmeer te verbinden. Iedereen kan er terecht. Contact opnemen kan voor jezelf maar net zo goed voor het inwinnen van algemeen advies. Denk aan een trainer die ziet dat een jeugdlid zich steeds meer terugtrekt of aan een lid dat plotseling wegblijft.

Het helpt als je leden wijst op het Contactpunt Eenzaamheid. Bel/app 06 – 50037716 of mail naar contactpunteenzaamheid@landsmeer.nl. Op werkdagen bereikbaar tussen 10 en 16 uur. Vragen die in het weekend binnenkomen worden binnen twee werkdagen opgepakt.

 

 

 

(Bron: Contactpunt Eenzaamheid Lansmeer)