Nieuws

Dick Tump Trofee 2021 voor Ryan van den Brink

De Dick Tump Trofee is vaak een prijs voor degene die het hardst gelopen heeft, het verste of het hoogst gesprongen heeft of het verste geworpen. Ook zijn winnaars van de Dick Tump Trofee dikwijls leden die op verschillende kampioenschappen medailles of prijzen hebben gewonnen.

Geheel in de geest van onze oprichter Dick Tump staat de Dick Tump Trofee voor sportiviteit. Ook als je niet de allerbeste bent, kun je een voorbeeld zijn voor anderen en daarmee de beker ‘winnen’.

Dit jaar gaat de Dick Tump Trofee naar ons jeugdlid Ryan van den Brink. Juist om die reden, omdat hij een voorbeeld is voor andere leden, van jong tot oud.

Ryan is 22 jaar en lid sinds 25 september 2006, dus al 16 jaar lid van de club. Dit houdt in dat Ryan vanaf de jongste minipupillen tot nu lid is en dus de gehele jeugdafdeling heeft doorlopen, iets wat niet vaak meer voorkomt. Ryan heeft in deze periode nauwelijks een training overgeslagen. Als het regent, sneeuwt, hagelt, Ryan is er altijd en altijd met een positieve instelling. Ryan is in die jaren vaak onderdeel geweest van competitieploegen waar ACW aan mee deed, van de pupillen tot de juniorencompetitie, Ryan is altijd van de partij.

Naast het sportieve gedeelte zet Ryan zich al jaren in voor de jeugdcommissie en helpt hij enthousiast mee als er iets georganiseerd moet worden.

Nogmaals, door zijn sportiviteit, enthousiasme en positiviteit is Ryan een voorbeeld voor iedereen en daarmee een terechte winnaar van deze eervolle wisseltrofee.

(Woorden gesproken op de ALV van 30 maart 2022 door Mark Essenburg)