Nieuws

Rondje Amsterdam met Dennis Kreetz

En hij flikt het weer, Dennis Kreetz. Dit keer heet het project een Rondje Amsterdam van 60 km. Ondersteund door renners op delen van de route, een team van vier die afwisselend de hele ronde rennen en meefietsen en supporters aan de kant met water en lekkers.

Dennis Kreetz heeft alles goed voorbereid en de ronde voorgefietst, zodat wegopbrekingen en obstakels vermeden kunnen worden. We starten op zaterdag 21 mei om 9.00 uur vanaf de baan met Dennis in volle bepakking, Pieter Bas op de fiets, Annelijn en Lianne ook op de fiets, Marieke hardlopend. Onderweg pikken we Jennecke op, die Marieke aflost, zodat die op de fiets verder kan. Zo wisselen de dames elkaar elke 2,5 km af (in totaal komt dat neer op 15 km hardlopen en 45 km fietsen). Na Zunderdorp staat Dennis’ vrouw klaar met koek en snoep en flesjes water. Zijn broer en zoon haken fietsend aan en vergezellen de groep op hun tocht. In Diemen neemt Pieter Bas afscheid, bij Nieuwe Meersluis (Schinkelsluis) haakt Jos aan, hardlopend, om tot Sloterdijk bij ons te blijven. Daar staat Marcel te trappelen om het laatste stuk van de ronde mee te maken. Bij de Hempont in Zaandam staat het familiesupportteam van Dennis alweer klaar om iedereen van water en lekkers te voorzien. Daar is ook oud-voorzitter Piet om Dennis al hardlopend naar zijn hometown Oostzaan te begeleiden. Vandaar trekt de groep verder het geliefde Twiske in om langs onze eigen molen uiteindelijk op de baan te finishen.

Onderweg hebben we behalve de Twiskemolen behoorlijk wat molens gezien, veel volkstuintjes ook, woonboten, industrieterreinen aan die rafelranden van de stad, maar ook polderland en stukken natuur die verdacht veel op het Twiske leken. Dennis heeft op zijn route natuurlijk ook de man met de hamer gezien: ‘De man met de hamer ken ik inmiddels goed, die neemt nooit een vrije dag. Ik weet dat hij mij vroeg of laat een hand komt geven. Ik neem dat gegeven mee en breng het in stilte naar het eindpunt. Positief denken helpt mij, negatief denken helpt mij niet. Deze afstanden lopen is ook een mentaal ding.’ Klinkt eenvoudig (maar dat is het niet). Een mentaal ding dus. Het helpt. Ongeschonden komt hij aan op de baan. Verwelkomt door een fanclub en door Hans die iedereen verwent met bier (0%), fris en lekkers. Goed gedaan, Dennis!